Advies gevraagd over lekkage douche

Pringles

 • #1
Beste klussers,

Na vermoedens van lekkage ben ik het kunststof schrotenplafond in de WC er maar eens uit gaan slopen. Helaas klopte mijn vermoedens. Een natte bende en 2 mooie paddenstoelen kwamen tevoorschijn. In het betonnen plafond zit een oude afgezaagde PVC-buis waar al maanden/jaren druppels water uitkomen. De andere kant van de PVC-buis komt uit onder de douchecabine.

De eerste foto:De douche boven ziet er als volgt uit:Na een inspectie blijkt de achterwand niet waterdicht te zijn. De voegen bevatten allemaal scheurtjes en de tegels zijn gecraqueleerd, wat niet hoort.De linker- en rechterwand (cellenbeton) zien er goed uit, kitranden zijn goed, douchestang en kraan zijn prima gekit. Vloer ziet er goed uit en aan- en afvoer lekt niet.

De achterwand is een buitenmuur, van binnen naar buiten achtereenvolgens vermoedelijk tegels > hout > isolatie > staal > buitenlucht. De badkamer is meer dan 10 jaar oud. De vloer is van beton met daarop een dekvloer.

Nu weet ik eigenlijk niet wat ik moet doen. Tegels achterwand eraf en opnieuw tegelen? Eroverheen tegelen? Ik ben bang dat de scheuren gewoon weer terugkomen.

Kan iemand mij adviseren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kanterz

  • #2
  Hmm ik ben benieuwd of jou s-koppelingen achter je kraan überhaupt wel afgekit zijn :?

  sluit water eens af, en haal kraan van de muur, dan de chome rozetjes, daarachter zou het "afgedicht" moeten zijn net met, is dit niet het geval dan loopt water vanaf de muur hier gewoon achter de tegels.
  en krijg je dus dit soort klachten.

  en die afgezaagde afvoer die je in de hoek in plafond ziet, wat komt er tevoorschijn als je die specie wat rustig wegtikt ?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Als die gescheurde voegen op de wand zitten waar hout achter de tegels zit, zal het hout verzadigd zijn met water en uit zijn gaan zetten.
  Daardoor scheuren ook de tegels en voegen, en komt er water achter de tegels.

  Kijk ook eens even de kit voegen na, in de inwendige hoeken en tussen wand en vloer.

  Als de houten wand aan het uitzetten is, zal die ook gaan rotten.
  Er helemaal uithalen, een watevaste tegelplaat er tegen aan, en opnieuw tegelen.
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #4
  Doucheput ziet er ook verdacht uit.
   

  Pringles

  • #5
  Kan ik er een compactplaat op plakken (op de tegels of tegels eraf en op het hout) en afkitten?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Het beste is om heel de houten plaat er ook af te halen.
  En dan platen te bevestigen zoals bv wediplaat, of blauwplaat of een dergelijke plaat van een ander merk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu