Advies gevraagd nisdeur monteren op schuine wand.

Mfve

  • #1
Mijn badkamer wil ik gaan verbouwen en graag voorzien van een inloopdouche. Omdat de ruimte niet al te groot is wil ik van een inloopdouche een vijfhoek maken met nisdeur.
Ik wil dus een inloopdouche maken zoals te zien is op onderstaande foto. Een nisdeur wordt normaal gesproken vastgezet op de kopse kanten van de muren, maar die lopen schuin.
De kopse kanten recht uit laten komen t.o.v. elkaar zou ook kunnen, maar dat komt met het tegenwerk niet mooi uit denk ik.
Hoe zet ik een nisdeur vast zoals te zien is op onderstaande foto?

b.v.d.



Vijfhoek.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De kopse kanten schuin maken.
 

Mfve

  • #3
Bedankt voor je reactie Peter. De kopse kanten schuin maken is inderdaad een oplossing maar dan krijg je dus een hoek van 135 graden en een hoek van 45 graden in het tegelwerk, dat lijkt me erg lastig om dat netjes af te werken. Maar misschien heb ik het mis.

Mijn vraag was eigenlijk meer of ik een nis deur kan plaatsen zoals te zien is op de foto. Ik zit zelf te denken aan een driehoekige koker te plaatsen aan de wand waar dan de nis deur aan opgehangen kan worden. Misschien is er iemand hier die ervaring heeft met een vijfhoek inloop douche.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu