Advies gevraagd aansluitingen van inbouwtoilet

Ebk71

 • #1
Ik lees hier al een tijdje mee, en al wat leuke topics over inbouwtoiletten gelezen, maar aangezien ik een amateur en een pietlut ben twijfel ik over mijn "klusje".

Ik heb de keuze gemaakt voor een Geberit duofix reservoir en een compact toilet. Handleidingen gelezen en filmpjes gezien.
Maar kan ik de afvoer van dit reservoir zo aansluiten op de bestaande
(zie foto's) afvoer met behulp van een 45 graden bocht en kan dit ook van dat witte pijpmateriaal zijn?
Hoe sluit ik de watertoevoer aan? Doe ik dat met zo'n flexibele slang die ook wel bij wastafels gebruikt wordt? Ik zal eerst het kraantje er tussen uit halen en er een draadaansluiting op maken(weet niet hoe je dat noemt)

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Deze witte afvoer pijpen ken je niet gebruiken.

  De afvoer word met andere pijp aan gesloten dat ligt er ook aan hoe hoog de aansluiting van je duofix komt.  De hoofdafsluiter dichtdraaien en waterleiding kan je even afdoppen eerst tot dat je de duofix geplaatst hebt, en dan de water aan sluiten.  volgens mij zo te zien is de afvoer die in de muur zit met rubber verbinding.

  dus eerst maar eens gaan slopen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu