Aarde draad met dopje?

mlb

  • #1
Misschien een hele onkundige vraag, maar recent wordt er een nieuw huis gehuurd. Super mooi, maar de bedrading van de verlichting lijkt wat oud op een aantal plekken. Zo komt er alleen bij de keuken ook nog een aarde draad uit.

Hier zit echter een soort zwart dopje op, met verf erop. Mijn gekochte plafonierre heeft hier opzich wel een aansluitdeel voor, maar ik vraag me af of dit nodig is? Ik hoor het graag, dit is de eerste keer verlichting ophangen en tot nu toe gaat het elke keer goed. Dus ik hoop ook dit zelf op te kunnen lossen voor onze verlichting!

20230312_142227.jpg 20230312_142229.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Gewoon aansluiten als het armatuur hier een aansluiting voor heeft.

De lasklem kun je met een draaiende beweging van de draad aftrekken.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dit ziet er niet oud uit hoor, juist als de aarde draad er niet zou zijn, is de kans dat het oud is groter. Dat het blauw nog mooi fel blauw is, is ook een goed teken.

En deze draden nooit inkorten, ik zie kabel, dus lastig tot bijna onmogelijk om nieuwe draden te trekken, hoewel dat niet jouw probleem is bij een huurhuis.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Op het moment dat draden niet gebruikt worden is veilig om hier een lasklem op te zetten. Met name de fasedraad ligt hier bloot, en dat is niet zonder gevaar!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu