Aarde doorlassen

Dennis802

  • #1
Beste lezer,

Ik ben bezig met de verbouwing van het pas gekochte appartement van mijn vriendin. Hierbij wil ik ook twee dubbele WCD's vervangen door dubbele WCD's met aarde.

De WCD's komen in het kantoor. De centraaldoos in deze ruimte is verbonden met die van de badkamer, die weer met de keuken (enkel verlichting en stopcontacten) is verbonden en vanuit daar gaan deze naar één groep in de meterkast.

Ik heb oude bedrading vervangen door blauw, bruin en geel/groen en vanuit het kantoor naar de badkamer met nieuwe lasklemmen de verbinding gelast. Mag de aardedraad, net als de fase en nul, in deze centraaldoos ook gelast worden naar het kantoor? Of moet hier een nieuw aardedraad voor getrokken worden vanuit de meterkast op de aardrail? Zijn er voorschriften voor aardedraden lassen tussen centraaldozen/ruimtes?

Met vriendelijke groet,
Dennis
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Die mag je gewoon door lassen net als fase en nul. Je gebruikt immers dezelfde draaddikte als voor fase en nul, dan blijft het principe hetzelfde.
 

Dennis802

  • #3
Inmiddels zijn alle draden gelast en de stopcontacten aangesloten. Ook de stopcontactenchecker geeft aan dat de aarde goed werkt. Bedankt!
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bedoel je zo'n checker, waarmee je ook een aardlekstroom kan simuleren om de aardlekschakelaar te testen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu