Aanvoerleiding vloerverwarming

Hejoki

 • #1
Ik heb twee jaar geleden ook al eens een topic gestart over vloerverwarming
nu twee jaar verder en mijn vloer werkt nog niet naar behoren .ben mijn installatie eens nagegaan en kwam tot iets raars boven bij mijn cv ketel zitten maar liefs vier 90 graden knie bochten in mijn aanvoerleiding zou dit de reden kunnen zijn dat mijn verdeler daarom niet warm genoeg wordt .

hejoki
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hejoki

  • #2
   

  Pigion

  • #3
  Zonder overige info kan ik er niets van maken>

  Pigion
   

  Boreas

  • #4
  Typisch DHZ werk, maar toch netjes. Zonder buigijzer 22 en met ANBO fittingen had ik ook zo moeten doen! Vlgs mij zoveel stroomingweerstand kan jou VV niet beinvloeden, ik zou eerst het afstelling van pompunit onderzoeken!
  (temperatuur van aanvoer boven unit?, aansluiting correct?, thermostaatventiel open?, pomp? temp. aanvoerbalk en retour? temp. slangen etc...)
   

  Hejoki

  • #5
   

  Boreas

  • #6
  Weliswaar die cijfers zijn niet zo goed te lezen, maar volgens mij aan linkerkant hangen er pakweg 10.000 Watt aan radiatoren + 3grouppen vloerverwarming wat is niet meer dan 3.000 Watt, dus totaal 13kW.
  22mm CV buis is goed voor minstens 15-16kW capaciteit, dus vanachter de toetsenbord gezien kom jij geen capaciteit tekort,zelfs heb jij nog wat overschot.
  Maar:
  Als er zijn nog veel van zulke bochten zijn in die leiding, de kans is groot dat door de leidingsweerstand weinig stroming in de VV unit komt. Op zich deze is nog geen probleem, want wordt toch vermengd met koud retourwater, maar deze gebeurt terwijl alle radiatoren open staan en die kamerthermostaat beïnvloeden..
  Ik zou adviseren om alle radiatorkranen met ½ – 1 – 1½ slag knijpen en nalooptijd van CV pomp verlengen
  (Daalderop handleiding, serviceprogramma, code H wijzigen naar 0.4 of 1.0) Deze is al ook een goed begin om het installatie in te regelen....
   

  Hejoki

  • #7
  Hallo Boreas

  in totaal zitten er tot aan de verdeler 6 haakse bochten ,verder heb ik een vijf groepsverdeler dat zou dan 5000 watt zijn ?momenteel heb ik radiator 1 en 2 dicht staan en de kamerthermostaat staat op 21.5 gr en de vloer is redelijk warm retourtemp is nu 27 gr, pomp op stand 2,buiten temperatuur is hier nu + 2,5 gr
   

  Boreas

  • #8
  Aantal bochten valt mee,
  Ja. Een optimaal aangelegd VV groep is 1000W.
  Zo te zien gaat de goede kant op met jouw VV. Hou rekening mee, dat VV is ontzettend traag in vergelijk met radiatoren. Veel succes!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu