Aansluiting gaskookplaat

System7

  • #1
Ik heb een tweedehands gaskookplaat gekocht en het valt me op dat de vlammen minder sterk zijn dan bij mijn vorige gaskookplaat. Kan het aan de gasaansluiting liggen? In de handleiding kan ik nergens vinden of deze gasaansluiting (de M24-koppeling op het toestel) naar achteren of naar beneden gericht moet zijn of dat dat niet uitmaakt. Omdat ik bij andere gaskookplaten zag dat deze naar achteren gericht was heb ik dat zo goed mogelijk geprobeerd te doen door er een haakse koppeling tussen te zetten en de aansluiting van de gaskookplaat zo recht mogelijk naar achteren te draaien, tot hij tegen de onderkant van het werkblad aankomt.

Heb ik hier een fout gemaakt? Gaskookplaat is een Inventum IKG6023GRVS en is 2 jaar oud. Branders zijn helemaal schoon en ja, ik moet nog een gele flexibele rvs slang kopen ☺

6F1D0B30-2E98-49B8-A763-40C0BCE6D1B6.jpeg
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Dat maakt niets uit, maar brand de vlam wel mooi?
op welk gas zit jij en zitten er ook inspuitend voor dat gas er in?
 
  • Like
Waarderingen: System7

System7

  • #3
Op zich branden de vlammen mooi blauw en ik zit op Gronings gas ☺ En daar heeft hij bij de vorige eigenaar ook op gewerkt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Controleer of de tape niet de doorgang van het gas verhinderd.
 
  • Like
Waarderingen: Bademutze en System7

System7

  • #5
Daar heb ik voor gezorgd. Klopt het dat ik de aansluiting van de gaskookplaat gewoon naar beneden kan draaien? Dan kan ik die haakse koppeling er tussenuit halen en de slang zonder teflon rechtstreeks op de kookplaat aansluiten, wellicht dat dat ook nog scheelt.
 

Auto-Geen

  • #6
De gaskookplaat word geleverd met ombouwset voor flessengas. Als dat er in zit kon het wel kloppen dat ie zachtjes brand.
 
  • Like
Waarderingen: System7

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Nee je kunt hem niet rechstreeks aansluiten dat past niet. De aansluiting rechtstreeks op de kookplaat is nooit de goede maat.

Men vergeet dat gasbranders ook een vermogen hebben. Dit staat in de specificaties beschreven. De ene wokbrander is de andere niet, alsmede de ene sterkbrander de andere niet. Dit zit in o.a het design van de branders en in de opbouw van de kookplaat.

Maarja wie zegt dat je gaskraan wel goed open gaat, of misschien zit er ergens toch iets tussen gedraait o.i.d
 
  • Like
Waarderingen: System7

System7

  • #8
@Sleutelmeneer je hebt helemaal gelijk; ik was vergeten dat deze rechte koppeling er eerder tussen zat. Zou dat nog veel verschil maken - een rechte of een haakse koppeling? En wat je zegt over het vermogen klinkt plausibel, maar dan zou je vooraf moeten weten welk vermogen jouw gasaansluiting aankan?

B997E657-5975-4B8E-8205-296D7D91A36B.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #9
Nee dat gaat over het vermogen dat de brander kan leveren. Maar ik vind vooral dat dunnere haakse koppelingetje raar. Normaal is de standaard uitvoering van kookplaten die ik plaats gewoon recht en daar past die comfort aansluiting die je net poste weer op of een haakse. Vraag me af of die wel erop hoort. Maar ik doe geen inventum.
 
  • Like
Waarderingen: System7

System7

  • #10
Ik schat zo in dat die haakse die ik erop heb gezet een kleinere binnendiameter heeft dan de rechte die erop zat. Die ga ik dus weer terugplaatsen. Dan krijg ik weer het oorspronkelijke issue dat de gasslang recht of bijna recht naar achteren loopt en tegen de onderkant van het werkblad komt. Denk je dat ik de aansluiting op de kookplaat dan iets kan draaien?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #11
6F1D0B30-2E98-49B8-A763-40C0BCE6D1B6.jpeg


Ik heb het over die haakse bocht. Is die orgineel ? Of heeft de vorige gebruiker die erop gezet ? Die haakse koppeling van jou is goed behalve als er toch teflom tussen zit. Er is maar 1 maat van voor gas comfort aansluiting.
 

System7

  • #12
Die lijkt me origineel want hij kan er niet op of af worden gedraaid , dan loopt hij tegen de metalen behuizing van de kookplaat aan. Ik durfde hem niet naar beneden te draaien want dat ‘voelde’ als losdraaien, maar misschien is hij daar ook wel voor bedoeld. Anders zou iedereen die deze gaskookplaat gebruikt naast de uitsparing in het werkblad nog een sleuf moeten maken voor de gasslang.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu