Scholtes inbouw gaskookplaat aansluiten

Mcellow

  • #1
...dus ik gasslang gekocht, past niet. Hrmpfff. Aan de kookplaat zelf zit onder-achter namelijk OOK een soort van draaikoppeling (L-vormig vanuit de kookplaat) en ik denk dat ik dus een koppeling met aan beide kanten een draadeind had moeten hebben om hem aan de gasslang vast te kunnen maken.
Nu lees ik ineens overal dat ik wellicht een flexibele rvs slang moet gebruiken omdat het hier een inbouw plaat betreft. Maar gaat dit eigenlijk ook op als ik er geen oven onder inbouw? Ik moet mijn huisje met een budget van bijna nul opknappen dus om nu weer zo'n peperdure slang te moeten gaan kopen vink een beetje zonde... (en ja.., veiligheid voor alles, ik weet het :roll: )
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Als er geen oven onder zit, hoef je hem niet met een rvs slang aan te sluiten. Dit mag met een gewone slang. Je moet wel een goede overgangs koppeling hebben van de aansluiting van je kookplaat naar de slang. Maak ff een foto van de aansluiting, dan kunnen we je waarschijnlijk wel helpen.
 

Keukenman

  • #3
Op de aansluiting van de kookplaat moet een zg aansluitstuk gemonteerd worden. in nederland met een nieuwere kookplaat meestal 1/2 binnendraad naar M24 buitendraad.

 

Mcellow

  • #4
Yep, dat aansluitstuk ziet er uit alsof dat het het is :) Geweldig mannen, ik zal voor de zekerheid even een gammel telefoon fotootje proberen te maken straks.
 

Mcellow

  • #5


okay, dat is 'm dus; het achterkantje. ik heb dit zelf nog nooit gezien geloof ik (nou zegt dat helemaal niets) en omdat Scholtes een Belgisch merk is zou dit dus ook een Belgische norm kunnen zijn?
 

Manualo

  • #6
Scholtes een Belgisch merk? Misschien vroeger...

Het is (nu) een onderdeel van Indesit (Italië)

Producten worden gemaakt voor geheel Europa, hetgeen ook blijkt uit de handleidingen. Voor de huidige serie gaskookplaten zijn die op de Scholtes site beschikbaar in IT, GB, FR, DE, NL, ES in één bestand.
 

Keukenman

  • #7
Hier moet een kniestuk 1/2 x 1/2 ingedraaid worden. Let wel op dat je er een speciale fiberring tussen doet, anders lekt het gas!

 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #8
Je moet een knie 1/2 naar m24 hebben, anders past de slang niet. deze is namelijk m24. En over die fiberring dit klopt, sowieso even zeer goed controleren of je geen gaslekkage hebt
 

Mcellow

  • #9
Ja, dat van die pakking had ik idd overal wel gelezen. En dat kniestuk zou er vanuit de fabriek bij moeten zitten maar omdat deze plaat 2e hands is hij dus incompleet (weet ik nu) Heel erg bedankt voor de hulp. Morgen meteen ff naar de bouwmarkt en dan eindelijk weer eens een verse warme hap. Top!
 

Mcellow

  • #10
Okay, kniestuk geplaatst en nu weer een nieuw probleem. :?

Het is natuurlijk een kookplaat met elektrische ontsteking. Van de vier pitten houdt ik er maar twee (soms met veel moeite) brandend. De twee linker pitten- een grote en een kleine, willen wel blijven branden als ik de knop loslaat maar de twee rechter pitten ontsteken alleen en gaan weer uit zodra ik de knop loslaat. Zie ik iets over het hoofd? Kwestie van schoonmaken? Nakijken?
Iemand...?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Controleer de branders op vuil en maak ze eventueel schoon, vooral de sleufjes.
De branderdeksels moeten precies goed zitten, anders kan u dit soort problemen ook krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu