Aansluiten ventilator met naloop regeling

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #21
Die afweging moet je zelf maken uiteraard, maar het idee is dat je dat ook terugverdient in stookkosten. De variant die ik toendertijd gekocht heb was onder de 300 per stuk, maar toegegeven, voor 600 euro kan je nog steeds een hoop gas kopen. Kun je een PM met het merk sturen mocht je interesse hebben.

Jouw meting dat de lucht uit de schouw slechts 6 graden lager is zal ook niet meer opgaan zodra je 24/7 met het benodigde debiet ventileert. Dan zal de temperatuur al snel dicht bij de buitentemperatuur liggen ben ik bang.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #22
Wgb schreef:
Wordt verder zoeken naar voor verwarmde M3 per uur en heel lage Db's.
Daar zijn standaard WTW units voor ontworpen. En deze moeten aan een hele hoop richtlijnen voldoen, oa. rendement en geluid. Maar dan weet je wel wat je koopt. Je kunt niet altijd voor een dubbeltje op de 1e rang zitten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #23
Job_04 schreef:
Die afweging moet je zelf maken uiteraard, maar het idee is dat je dat ook terugverdient in stookkosten.
Daar heb je gelijk in maar er is geen leverancier die zich daar zorgen over maakt. Ze beloven het wel maar ik ben nogal moeilijk te overtuigen. 97% rendement lees ik, dan zou ik graag lezen hoe wat en waar ben je daar aan gekomen.

24/7 Daar ben ik voorlopig nog steeds op tegen. Dit hebben ze uitgevonden, geadviseerd om het allemaal niet te moeilijk of te ingewikkeld te maken. Stroom koste in die tijd niet veel.
Ik ben er wel achter, alle ruimtes waar je niet zo vaak komt daar staat 400qm binnen een paar uur op de meter.
PB's ben ik altijd in geïnteresseerd.
Walker schreef:
Je kunt niet altijd voor een dubbeltje op de 1e rang zitten.
Met een klein beetje meer moeite kan je een eind komen in het leven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu