Aansluiten trafo tbv Ezviz DB1 deurbel

DikkieDick

  • #41
Jules1962 schreef:
Er staan meerdere geschikte gongen tussen, ik denk niet dat je zo een willekeurige kan pakken, die niet op de lijst voorkomt.
Ik had een willekeurige van de lijst opgezocht. Maar ga er later mee verder. ;-)
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #42
In een ander forum gevonden, 23 maart j.l. geplaatst, het betreft ook de EZVIZ DB1

DB1 Chime/gong bel werkte perfect met standaard aansluiting zoals in handleiding aangegeven via powerkit. Echter bij laatste app upgrade 4.x hebben ze plots de optie verwijderd om de chime in te stellen. Nu werkt deze dus niet meer, enkel nog aanbellen op smartphone. Uitleg van Ezviz: "the chime settings option has been removed from the App. Sorry for the inconvenience."

Onaanvaardbaar en in contradictie met handleiding. Gelieve allemaal te gaan klagen bij appfeedback@ezvizlife.com.

Update: na verder onderzoek overgestapt op Hik-connect app. Deze lijkt beter te werken dan de Ezviz app en heeft wel nog de configuratie optie voor de gong.

Misschien kun je de Hik connect app proberen.

Als je de bel/gong er tussenuit haalt, is het beeld en geluid op je telefoon dan wel verder goed?
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #43
Na wat wikken, wegen en wat rondvragen plaats ik 2 linken naar een ander forum, die ik via Google heb gevonden.
Hier wordt hetzelfde probleem als het jouwe beschreven, en hier vind ik ook verschillende oplossingen door verschillende dingen uitproberen terug, het kan nuttige informatie opleveren.
Waar ik hierbij zelf dan aan zit te denken, heb je je chime in de app aangemeld?
Een goede wifi verbinding met je DB1 is ook van cruciaal belang.
En... als dit allemaal geen soelaas biedt, dan toch een zwaardere trafo (bijvoorbeeld 24V 1A).

link 1
link 2
 
  • Like
Waarderingen: DikkieDick en Vonken_trekker

DikkieDick

  • #44
De bijbestelde Chime is gekoppeld in de app en werkt ook. Dat is het punt ook niet. En ik had het idd gelezen dat met een app upgrade dat niet meer werkte, maar alles werkt naar behoren. Alleen het probleem dus dat de standaard gong niet meer aan de praat te krijgen is. Nou ja, ik denk dat dat iets is waar we wel mee kunnen leven. Zal eega nog koppelen zodat zij ook op de smartphone de meldingen krijgt. Zij is niet van dit soort gadgets, vandaar dat het het fijnst was als het oude vertrouwde belgeluid het ook nog ‘gewoon’ deed. Wellicht dat ik er op termijn dan wel een 2e Chime bij bestel om die op een andere verdieping te plaatsen.
Ik zal je andere linkjes nog even bekijken Jules. Had ook al behoorlijk rond gegoogled alvorens hier te belanden.

Even later: linkjes bekeken. Idd bekende. Had zelfs gereageerd bij Link 2 (net mijn bericht maar even aangepast). En idd 24V wat de ‘meesten’ zeggen. Misschien dan toch maar de Byron 772 scoren. Die zou wel werken.
Hmm... recensies van die 772 zijn nou niet je van het. Elders wel weer, dus ga die gok maar even wagen.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Jules1962

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #45
De gongen in het lijstje zullen dan qua stroomverbruik in het plaatje passen, maar ik blijf twijfelen over de capaciteit van de trafo, 24V zal dan wel goed zijn, maar het wel of niet lekker lopen van het geheel heeft ook zeker met de benodigde stroom te maken. Ik citeer naar deze passage in link 2.

Citaat.
'Ga er maar vanuit dat het aan de voeding ligt. Bij te weinig is het gedrag compleet onvoorspelbaar. Dat de resetknop dan ook niet werkt is niet vreemd. Nadat ik een betere voeding had heb ik ook geen enkel probleem meer gehad.'

Jammer, dat je je multimeter naar de multimeterhemel hebt gebracht :mrgreen:, anders had je de afgaande spanning op de trafo kunnen meten, als er aangebeld wordt.
Zakt deze spanning flink, dan heb je gewoon een zwaardere trafo nodig.
 
  • Like
Waarderingen: DikkieDick

DikkieDick

  • #46
772 gehaald, maar wat ik ook probeer, hij gaat geen geluid geven als ik op de knop druk. Wel als ik draadjes bij de aansluitpunten doe dus die krijgt dan wel stroom. Gelukkig geen continue brom.
Heb gereageerd op diegene op GoT hoe ie het precies heeft aangesloten.
Belgeluid valt overigens wel mee.

Ik heb overigens wel mijn nieuwe multimeter, vandaar ook de waardes die ik eerder plaatste.
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #47
Maar wat doet de 24V van de trafo als je op de bel drukt en de gong het moet doen?
Laat iemand even op de DB1 drukken, terwijl jij de meetpennen op de 24V van de trafo zet.
 
  • Like
Waarderingen: DikkieDick

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #48
Ik kijk nu met een schuin oog in een ander scherm naar mijn link 1, een reactie van Mic2005, een ellenlang verhaal met zijn proeven, argumenten, meetresultaten en conclusies.
Hieruit kan ik maar één conclusie trekken, en dat is dat jouw huidige 24V trafo veel te licht is om deze combinatie fatsoenlijk te voeden, met deze trafo allerlei dingen uitproberen lijkt mij een gebed zonder einde.

Jouw trafo kan maximaal 8 VA leveren, dat is bij 8 Volt ongeveer 1 Ampère, bij 12 Volt ongeveer 0,6 Ampère en bij 24 Volt ongeveer 0,3 Ampère.
Als ik al in zijn verhaal lees dat zijn configuratie (vergelijkbaar met de jouwe) bij 15 Volt al 1,08 Ampère trekt, dat is al iets meer dan 15VA, het dubbele al van wat jouw trafo kan leveren.
Dus...
Met een andere trafo, die minimaal die 15VA bij 8-12-24V kan leveren ben je al een heel eind op de goede weg, alhoewel beltrafo leveranciers voor nestsystemen (waar de jouwe ook onder valt) al gemiddeld een trafo van 12-24V bij 25VA adviseren.

Resumé.
Met een transformator die die 12-24V bij minimaal 15VA kan leveren heb je al een veel betere stroomvoorziening voor je systeem en een grotere kans van slagen.
Sluit je spul aan zoals verschillende keren uitgelegd, de powepack wordt parallel aan de gong aangesloten, ik zou dan beginnen met testen op 12V, gaat dat moeizaam, dan moet het op 24V lukken.

Probeer dit in ieder geval, anders heb ik het idee dat je door blijft modderen met het spulletje.

Houd ons op de hoogte, ik ben benieuwd.
 
  • Like
Waarderingen: DikkieDick en Vonken_trekker

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #49
Misschien heb je wat aan deze informatie, deze kwam ik net tegen, en op dit forum nota bene. Als je toevallig op je app een elektronische gong had geselecteerd...
Even in de instellingen een gewone bel of gong selecteren, deze keuze zit er waarschijnlijk niet voor niets.
App er even af gooien en opnieuw installeren, aanmelden, enz, je komt dan vanzelf bij een keuze voor een gong/bel, hier kies je in ieder geval niet voor de elektronisch versie, maar voor de gewone.
Volgens mij is de 772 een mechanische gong (met klepel en een spoel) en waarschijnlijk kun je met deze juiste instelling de huidige trafo gebruiken, het proberen waard.
 
  • Like
Waarderingen: DikkieDick

DikkieDick

  • #50
Had beide opties al geprobeerd. Overigens niet de app verwijderd, want ik heb meer apparaten daarin dus dat wordt teveel gedoe. Heb het even laten rusten. De aftakblokjes binnen, maar moet ook nog daar mee bezig. Lijkt me behoorlijk gepriegel om daar achter bij te kunnen komen en heb het ook vrij druk. In ieder geval werkt het nu wel goed met de EZViz chime.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #51
Kijk, in ieder geval wat positiefs, met het goed werken van je WIFI gong zul je de extra gong ook niet nodig hebben lijkt me, deze kun je er gewoon compleet met powerpack tussenuit halen, en tussen de beide draden kun je dan de smeltdraad (zwevende zekering) aansluiten. Wel in je app instellen, dat je geen chime hebt aangesloten.

Uit je laatste antwoord, waar je aangaf dat het selecteren van een mechanische gong ook geen soelaas bood trek ik de conclusie, dat de bijgeleverde trafo te weinig power (VA) heeft om een mechanische gong goed te laten werken. Een elektronische gong of alleen de DB1 zou dan gewoon moeten werken. Bij een mechanische gong zal men dan toch een zwaardere trafo (12-24V bij minstens 15VA) moeten hebben, bij een extra mechanische gong zal een 12-24V 8VA trafo denk ik onvoldoende zijn.

Ook zeker belangrijk zijn de instellingen in de app, als je een extra chime moet selecteren, dat je dan ook de juiste selecteert, een mechanische, elektronische of geen extra gong, en de WIFI verbinding moet ook zeker goed zijn.
 
  • Like
Waarderingen: DikkieDick

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu