Aanleggen elektra - één groep meerdere centraaldozen

Grotius

  • #1
Hoi Hoi,

Ik ben nog nieuw op het gebied van elektra. Ik heb de stickie gelezen en de bijbehorende klusfolders op andere sites.

Nu als ik het elektra ga aanleggen moet ik gebruik maken van een centraaldoos. Tot zover gaat het goed. Maar er staat één centraaldoos per vertrek. Betekent dit dat ik op één groep (uit de groepenkast) meerdere centraal dozen kan aansluiten?

Om het concreet te maken. Naar mijn derde verdieping heb ik één groep getrokken voor de stopcontacten / verlichting e.d. Maar deze verdieping bestaat uit 2 slaapkamers, een berghok en een hal met wc. Al deze vertrekken krijgen stopcontact(en) en verlichting(en). Maar kan ik nu in elk vertrek apart 1 centraaldoos plaatsen (en hier alle stopcontacten en verlichting aansluiten). Om vervolgens deze centraaldozen met elkaar te verbinden?

Ik hoop dat jullie mij wijzer kunnen maken. Alvast bedankt.

p.s. De verlichting in de hal staat voor de veiligheid op een andere groep. Mocht deze groep onverhoops uitvallen dan heb ik altijd nog licht / stroom op deze verdieping
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je mag gewoon van centraaldoos naar centraal centraaldoos.
 

Grotius

  • #3
Bedankt! Ik dacht het al maar wilde toch even zeker weten. Dan leg ik dus per ruimte 1 centraaldoos aan vanwaar ik de gehele ruimte voorzie van elektra! In mijn geval dus in elke slaapkamer één, het berghok en de hal + wc (andere groep).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu