Elektra in garagebox aanleggen

tminus3

  • #1
Hoi Allemaal,

Ik ga elektra aanleggen in mijn garagebox. Geen eerdere ervaring, maar ik heb vast een mantelbuis ingegraven vanaf achtergevel woning, tot in de linker achterhoek van de box. En alvast een 3-aderige ymvk en utp kabel er doorheen getrokken.
Het is een doorsnee 3x6 garagebox, grenzend aan de brandgang, schuin tegenover mijn achterpoort.

Ik wil in ieder geval een wcd voor een nog te installeren elektrische garagedeur opener. En een paar led 'tl'-bakken. Op de kopse kant achterin komt een werkbank waar links en rechts ook een paar wcd's moeten komen. Links gecombineerd met lichtschakelaar voor de tl-bakken, en eentje voor een lamp boven de werkbank, en eventueel een UTP stopcontact.

Hoe leg ik dit het best aan? Met losse draad in van die gele elektra buis, of handiger met ymvk kabel in grijze buis. Tips welkom!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Beide kan, en beide kun je met opbouwdozen werken voor het koppelen en voor de stopcontacten.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik zou voor gemak gaan en kabel in gijze buis gebruiken. De bochten kun je dan open laten.
 

tminus3

  • #4
Bedankt voor de reacties. Dat klinkt inderdaad wat handiger als draad trekken. Want ik neem aan dat met losse draad alles van begin tot eind in buis moet zitten?
Even een noob vraag; hoe sluit ik de linker en rechter WCD aan. Leg ik dan voor ieder een kabel, of kan dat met eentje die ik doorverbind (met laskkemmen?).
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Doorverbinden, vaak kun je de wcds zelf gebruiken om door te lussen, er kunnen 2 draden in.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu