Aandachtspunten met metallic verf

Siraad

  • #1
Hallo allemaal,

Volgende week beginnen wij met verven in ons nieuwe huis. We hebben ervoor gekozen om alles te laten spuiten met type "diamant" en het wordt een hele fijne korrel.
Nu wil ik graag 1 muur in de woonkamer en 1 muur in de slaapkamer met een metallic kleur verven. Kan ik nadat de schilders klaar zijn, een pot verf van Histor bijv kopen en zelf over de witte verf heen schilderen?
Zijn er nog bepaalde aandachtspunten met metallic verf waar ik rekening mee moet houden? Het gaat om een nieuwbouw woning die al ong twee jaar af is, maar nog niet eerder bewoond.

Hoor graag jullie tips!

Groet,

Siraad
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ja hoor, het is alleen geen gezicht als u het met kwasten verwerkt. Rollen gaat al wat beter, maar het beste resultaat is natuurlijk spuiten.

Het effect van metallic verf komt het beste tot zijn recht in ruimtes waar veel daglicht in komt omdat de metallicdeeltjes licht reflecteren.
 

Schilderke

  • #3
Kees heeft gelijk.
beter is spuiten maar ook hierbij moet ik vermelden als je daar geen ervaring in hebt dus het verdelen van de lak let goed op kruislagen maken zelfde afstand en de slagen tellen die je met de spuit maakt dat evenredig is ook niet te vet erop spuiten anders zakt het metallic dat is zwaarder dan de lak zelf en word het een grote bonte boel... M.v.g Hennie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu