Keimen op oude muren met oude verf

Vandermeijde

  • #1
Beste mede klussers,

Zodra het weer, en de temperatuur het toelaat, willen wij ons achterhuis aan de buitenzijde gaan keimen. Het betreft een oud huis (1890) waardoor het door verbouwingen het een ratjetoe is wat betreft de muren. Op sommige plekken zit oude verf, op andere niets of zitten er nieuwe bakstenen. Ik vraag mij af of de oude verf er eerste afmoet, of dat grondig borstelen volstaat. Ook ben ik benieuwd of voorstrijk noodzakelijk is op de oude, originele muren.

Hartelijk dank alvast voor één ieder die de moeite neemt om te reageren.

Untitled.jpg Untitled1.jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Persoonlijk zou ik alles er helemaal afhalen, goed schoonmaken en dan pas keimen.
De kans is groot dat er gewone muurverf is gebruikt en dat is niet ademend.
Ook moet Keim een verbinding aangaan met steen en dat gaat niet met een normale muurverf.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

De Bob

  • #3
Hallo
Wilt u keim gebruiken, dan moet de muur kaal gehaald/gestraald worden om een hechte laag te krijgen, over "muurverf" lukt dat niet, zoals al hier boven al juist vermeld is.

Een tweede optie is, de muur zeer goed met hoge druk te reinigen, zodat het meeste verf/vuil en bladders eraf zijn, desnoods nog stevig na borstelen, daarna kunt u met gevelverf de muur behandelen.
 

Vandermeijde

  • #4
Beste mede klussers,

Heel veel dank voor de adviezen op mijn bovenstaande klusvraag! Ik ben begonnen me het "kaal" maken van de geverfde muren. Hiervoor gebruik ik een verfafbijtmiddel en een stevige staalborstel. Nu valt op dat er een grijze "tint" achter, ik vermoed dat het residu van de borstel betreft. Mijn zorg nu is dat dit kan gaan roesten en vervolgens door de nieuw aan te brengen keim heen komt. Zodoende ben ik benieuwd of iemand weet of dit kwaad kan, en indien zo, of ook de residu te verwijderen is.

01.jpg 02.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Roest wil je in ieder geval niet in de verf hebben. Hogedrukspuit?
 

De Bob

  • #6
Gebruik een Koper of Rvs borstel, al betwijfel ik of een staal borstel roest achter laat, dan moet deze wel erg hard slijten, probeer de verf afbijt met hoge druk te verwijderen, zoals hierboven al aangegeven
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu