Schilderwerk - vlakschuurmachine met of zonder instelbaar toerental kopen?

Marc-S

  • #1
Beste Mensen,

Ik heb wat houten raamdelen (grenen, jaren '30), waar ik wat houtscheurtjes en klein houtrot heb gerepareerd met 2K epoxy.

Dat moet nu geschuurd worden met een beetje goede vlakstuurmachine zodat t allemaal netjes vlak is met de rest voordat ik ga gronden.

Ik wil hier eerst een nieuwe schuurmachine voor kopen van 1 van de betere merken. Sowieso iets met ca 200-300W vermogen.
Die machine wil ik vast later ook nog gebruiken voor ander schuurwerk zoals nieuw hout, mogelijk ook zaken van kunststof of gladschuren randen van Aluminium strips.

Heeft het zin om dan een vlakschuurmachine te kopen met instelbaar toerental? Of gebruikt de professional deze feature in de praktijk eigenlijk nooit?
 

Sander 1972

  • #2
Ga naar een betere metaal handel en die kunnen je daarin prima adviseren. Die hebben dat soort spul op 123 de plank liggen.

Reclame niet toegestaan - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marc-S

  • #3
Ik weet niet of mensen in de winkel (vooral focus op verkoop), weten of het in de praktijk bij het gebruik veel toegevoegde waarde herft om een vlakschuurmachine te hebben met instelbare toerental.
Graag zou ik dat weten van een professional (schilder, timmerman, etc).
Of is instelbaar toerental voor zo'n schuurmachine wellicht gewoon 'overdreven luxe'?
 

Sander 1972

  • #4
Als het te hard gaat, wordt er met de hand geschuurd
 

Marc-S

  • #5
OK, dus voor schuren van standaard schilder- en houtwerk gewoon een met vast toerental kopen, en eventueel het kleine/heel lichte werk met de hand?


Een quote in dat artikel:

Screenshot_20231204_090337_Chrome~2.jpg


Alleen dus een schuurmachine met variabel toerental kopen als je ook zachte verflakken of materialen wil schuren (zoals plastic of zachte houtsoorten)?
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu