Aan- en afvoer tuinhuis

Polderbaan

  • #1
Ik ben bezig de infrastructuur voor een blokhut in de tuin op 50 meter afstand van het huis te bedenken. Aan de huiskant kan ik alles vrij gemakkelijk aansluiten. Alle leidingen en kabels komen langs de buitenrand van de tuin zodat er geen spitgevaar is. Ik dacht voor koud water aan tyleen buis die ik jaarlijks vóór de eerste vorst leeg pers of laat leeglopen. Dan hoeft-ie volgens mij niet zo diep in de grond te komen. Hetzelfde geldt voor de 32 mm afvoerleiding. De bedoeling is in de toekomst een sanibroyeur voor de bediening van een douche, wc en wastafel te plaatsen. Als de afvoer tenminste kan worden leeggeperst, anders moet die toch diep in de grond en kan de waterleiding erbij op die diepte. Electriciteit wordt een grondkabel en eventueel nog een coaxkabel voor tv die dan langs dezelfde route in een pvc pijpje komt te liggen.
Is dit een plausibele installatie of heeft iemand betere ideeën en/of ervaring op dit gebied?
 

Xr8

  • #2
Over een afstand van 50 meter is een afvoer van 32mm niet aan te raden. Dit is wel een heel grote afstand voor deze diameter. Denk dan de sanibroyeur ook problemen gaat geven. Deze moet nogal wat weerstand overbruggen.

Succes.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Die 50 mtr is voor een normale sanibroyer wel iest te veel van het goede.

je kan beter een sleuf graven (dit moet je toch doen) en 2 buizen van 75 mm hier in leggen, te weten 1 voor de afvoer en de andere gebruik ja als mantelbuis. tijdens de installatie van de mantelbuis monteer je vast 5 of 6 elektra installatie draden zodat je nadien je water, coax, elektra er nadien altijd in kunt trekken.
de afvoer leg je dan op 0.5 mtr diep (als dit haalbaar is dan) Graaf eerst even het riool op waar je op aan wilt sluiten en vanuit hier kun je de diepte van je afvoer gaan bepalen. houd rekening met het afschot van de riolering ongeveer .5 cm per meter. in jou geval is dat een verloop ongeveer 25 cm voor je bij je tuinhuisje bent.

is dit niet haalbaar dan is er nog deze oplossing.
Je kunt ook een ander soort sanibroyeur (ander merk) plaatsen en er zijn wel vuilwaterpompen waar je alles appart op aan kunt sluiten zie hieronder

een aansluitvoorbeeld


misschien heb je er wat aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu