50mm afvoer realiseren

Kaajee

  • #1
Ik moet in de volgende setting een (keuken/bar/water)afvoer zien te realiseren. Op zich makkelijk wanneer ik er voor kies een t/y-stuk in de 70mm PVC te maken, maar je raadt het al; daar wil ik hem liever niet..... :D
De bar komt weer haaks op deze muur te staan en ook nog een 1,5/2 meter verderop, rekening houdend met afschot komt er dan een (lelijke) 50mm leiding over de muur te lopen. Het liefst wil ik hem zo laag mogelijk over de vloer hebben, met het minimaal nodige afschot. Dan zal ik toch in het ijzer iets moeten fixen....iemand suggesties?
De ijzeren buis aan de onderzijde is ong 10cm in diameter, het PVC is 70mm (er zit ook nog een schuifmof 70-70 tussen) en het verloop is er één voor 110mm (naar 70mm dus) en er zit nog een rubberen ring tussen (aansluiting 70-110 verloop naar ijzer). De totale lengte/hoogte van 'het ijzer' is ong. 40-50cm.



 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Weet je wel zeker dat dit een 70 mm schuifsok is want die zijn alleen in 32,40,50,75,110,125 enz

wat zit onder die betonvloer kan je daar bij
 

Kaajee

  • #3
Ik had geen schuifmaat, lijkt/is hemelwater afvoer; zal wel 75mm zijn idd.....

En nee ik kan niet onder het betonvloer, althans; het is een huurpand en de vloer is net gefixt enzo, om nou weer te gaan bikken. Als dat een optie zou zijn kan ik beter de hele afvoer op afschot in de vloer naar deze buis leiden. Wilde ik liever niet doen, bijkomend nadeel daarvan is dat je de plek van daadwerkelijke afvoer (sifon/gootsteen/etc.) wel heel goed moet weten. Laat staan dat je die later evt. nog zou kunnen veranderen.
Dus eerste gedachte is toch om langs de muur te gaan, desnoods met afgetimmerd/koof.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Is het niet mogelijk de onderste pijp te verwijderen en het geheel van pvc te maken, of hebt u ook geen kruipruimte ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Je kan de buis door slijpen en plaatst daar een buis in bv 90mm met een flens randje zodat deze pijp(1) klem in je buis zit.

Dan sla je er striktouw(2) in en giet alles dicht met dun vloeibaar sneldrogend cement(3).



ook kan je evt als je binnen maat van je buis 100 is een inschuifverloop 100x80 met een verloop 80x75 en daar in een buis 75 en daar op een haakse t-stuk
 

Kaajee

  • #6
Thx, so dar, mmm blijft toch idd wel een gedoetje.....

En what about een 110-50mm aanboorzadel?


Ik weet dat jullie/men hier geen fan van zijn, maar deze kan muurvast aangedraaid worden en klemt daarmee de rubberen ring muurvast en waterdicht. De rubberen ring zit dan geklemd in een gat wat je in de ijzeren pijp moet boren.
Alleen wordt dit dan PVC op ijzer en weet niet of dit te doen is.....
 

Tiho

  • #7
Eventueel bestaan deze ook nog.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Het probleem word voor je een mooi rond gat te borenzodat deze dan ook goed aan sluit.

deze pijp is van dunwandig gietijzer dus scheurd gauw.

is een sanibreur niet wat voor jedan kan je een aan sluiting overde vloer en dan een aan sluiting maken in je pvc.

succes
 

Kaajee

  • #9
Dit was de situatie:


Het is een broyeur (pomp) geworden......
Mede omdat er tussen (HWA) afvoer pijp en 'bar' ook nog een doorgang gecreëerd moest worden. Leiding kan dan alleen maar echt over de grond lopen, hier wordt dan een soort drempeltje/plateautje (ong. 5cm hoog) gemaakt. Daaronder lopen de leidingen (water aan/afvoer, elektra en UTP).
Dus vlak onder de schuifmof een 90gr t-stuk (75-40mm) gelijmd.

Nu is het zo dat die broyeur een 40mm uitgang heeft, maar (helaas voor mij) aan de bovenkant, dit betekent extra bochten in casu. Dat hoeft op zich nog geen probleem op te leveren want de totale afstand is niet zo lang, alleen nog even wat tips over de te kiezen bochten.
Bij de broyeur heb ik 3 40mm bochten besteld; dit zijn zgn. ruime 90 graden 40mm bochten (werd aangeraden).
Totaal heb ik in mijn geval 6! bochten nodig (1 vanuit pomp naar horizontaal, 2 van horizontaal naar beneden, 3 van beneden (op vloer) naar horizontaal-vloer, 4 hoekje om van horizontaal-vloer naar horizontaal-vloer, 5 van horizontaal-vloer naar verticaal-muur en 6; van verticaal muur naar t-stuk.

Ik weet niet of je alle bochten in die ruime variant uit dient te voeren, en of deze ruime bochten ook gewoon in de winkel verkrijgbaar is. Kan ik ook gewoon 90gr normaal gebruiken? Zijn er plekken waar dit het handigst is, of waar juist die ruime beter zijn? Of moet/kan ik ze allemaal gewoon in 90gr std. (dus niet ruim) uitvoeren?
(evt. is van 2x45gr natuurlijk ook een ruime 90gr te maken).

Om de aansluiting op de afvoer (bij T-stuk) zo compact mogelijk te houden wilde ik daar eigenlijk een std. 90gr gebruiken of moet ik hier juist een 'ruime' variant nemen?

Hier een (3D?) schetsje:



PS: of is het slimmer (zoals ik ergens hoorde) om helemaal naar 32mm te gaan? (Dan dus een verloopje 40-32 uit de pomp, 32mm verder, en dan weer verloopje 32-40 in T-stuk. Zou voor "het opbouwen van de druk"/"verwerken van/voor de pomp" goed zijn.....bijkomend voordeel is dat de drempel/plateau lager kan worden).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu