3 puntssluiting tuindeur

Renske1108

 • #1
Hallo klussers!

Ik heb in mijn tuindeur een 3puntssluiting welke sluit middels de klink. Nu heb ik gisteren de schroeven in het beslag aangedraait en vervolgens wilde hij niet meer op slot. Na een beetje duw en trekwerk (met beleid!) sloot hij weer netjes, ikke blij! Maarja ik schrijf dit niet als het opgelost was... nu komt het: de haken schieten niet meer terug in de deur (bijkomend voordeel: ik hoef de klink niet meer ophoog te trekken om te sluiten), maar dit lijkt mij geen permanente oplossing, heeft iemand een idee wat er aan de hand is en of dit e nvoudig te fixen is?
Alvast bedankt voor de reacties,
Renske
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Draai de schroeven iets terug, waarschijnlijk komt er door het aandraaien iets klem te zitten.
  Probeer uit te vinden waar het klem zit en verhelp dat.
   

  Renske1108

  • #3
  Hallo jan, bedankt voor je tip. Ik heb de schoeven er zelfs helemaal uit gehad, en weer terug erin. Als je de haken met de hand terug in de deur wil duwen komt de bovenste haak niet verder dan de helft, hij lijkt daar te klemmen, ik zie geen mogenlijkheid deze met meer kracht te krijgen
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Even het geheel smeren zodat alles weer lekker soepel loopt.
  Vaak is dat de oplossing voor veel problemen.

  suc6

  Gerrit
   

  Renske1108

  • #5
  Dankje gerrit, ik zal morgen de wd40 eens aan het werk zetten;)
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #6
  Ik gebruik de WD 40 meestal alleen om alles weer los te krijgen en vuil op te lossen. Daarna gebruik ik een goede sloten/smeer olie om alles weer goed te smeren en soepel te laten lopen.
  Voorbeelden hiervan zijn MoS2Oil, Lubra Rapid, Turbo oil, PTFE spray enz.
  Belangrijk is dat wat je er op spuit/smeert niet gaat plakken zodat er zich stof op kan gaan hopen en het na een poosje weer moeilijk loopt. De genoemde soorten spray's zijn er speciaal op ontwikkeld om dat te voorkomen.
  Dus spuit er niet zomaar wat op of nog erger ga niet met sla-olie, grafiet, vaseline, naaimachine olie ed. aan het werk want dat verergerd de boel alleen maar.

  Een spray op basis van siliconen kan ook maar is vaak toch minder gewenst want moet de deur ooit geschilderd worden dan zal de verf maar moeilijk blijven zitten.

  suc6

  Gerrit
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu