2 telefoonlijnen in 1 kamer

Voord099

  • #1
Hallo,

Ik heb een Quatrovox huiscentrale. Nu wil ik boven op mijn kantoor een aparte telefoon- en faxlijn (aparte nummers), de draden heb ik al getrokken. Maar nu heb ik zo'n inbouwdoosje aangeschaft waar je 2 RJ-11 plugje in kan doen. Maar nu was deze alleen voor 1 lijn, want er zaten meer 4 aansluitpuntjes op voor de draden. Toen had ik hem omgeruild en toen had ik er 1 waar 2x 4 aansluitpuntjes op zaten, maar als ik die 2 lijnen daarop aansluit staan ze met elkaar inverbinding.
Als ik dan de telefoon oppak krijg ik hele vreede geluiden te horen, omdat hij beide lijnen tegelijk gebruikt.
Is dit op te lossen? want als ik zo'n opbouw doos moet gebruiken moet mijn kast ook zo'n stuk van de muur komen te staan.

vriendelijke bedankt,
 

Gerrit

  • #2
Weet je zeker dat je de goede schroeven hebt gebruikt?
Het is n.l. een beetje vreemd, die aansluitingen horen gescheiden te zijn.
Kontroleer alles nog een keer goed en als er echt verbinding tussen de aansluitingen zit, dan terug naar de winkel.
 

Voord099

  • #3
Ja want op de quatrovox gaan ook de lampjes van beide lijnen branden, maar het is dus wel mogelijk om op 1 wanddoosje 2 verschillende lijnen aan te sluiten?
 

Keesiewortel

  • #4
Hallo,

Ik denk dat u een verdeel doosje heeft aangeschaft.
dan is het inderdaad zo dat de verbindingen met elkaar verbonden zijn
U zou ook 2 doosjes aan kunnen schaffen en die naast elkaar plaatsen,
en de kabel die naar de aansluiting loopt splitsen.

Suc6

groeten Kees
 

Jacovrie

  • #5
Wanneer ik u goed begrijp wilt u met 1 telefoondraad van uw Quatrovox naar uw kantoor. Het betreft dan de faxlijn en de telefoonlijn. Vervolgens wilt u in 1 inbouwdoos twee aansluitpunten maken, namelijk 1 voor de fax en 1 voor de telefoonlijn. Op zich niets mis mee en zou ook moeten kunnen.

Voor de RJ 45 (netwerk) zijn deze er wel. Ik weet in ieder geval dat ze er 'vroeger' voor de telefoon ook waren en volgens mij moeten ze er nog zijn. U moet een telefoonaansluitpunt inbouw hebben met 2 aparte aansluitpunten RJ-11, of te wel 1 aansluitpunt voor 2 lijnen met RJ-11 aansluiting. Ik zou naar de winkel gaan waarvan de naam met 'prima' begint. Daar moeten ze deze volgens mij wel hebben.

Anders is het toch een kwestie van met een gatenboor een gat naast de bestaande doos boren en daar een tweede doos plaatsen. Deze doos tegen de andere aan zetten met verbindingsstukje. Draad zolang houden dat deze via de bestaande doos naar de bijgezette doos gaat. Dan draden splitsen per telefoonlijn en verbinden aan de aansluitpunten.
 

Gerrit

  • #6
Deze dozen zijn er. Bij sommige merken zit er een inzetstukje bij zodat op dezelfde konnektor zowel RJ-11als ook RJ-45 kan worden aangesloten.
 

EdP

  • #7
In het ergste geval is ook een RJ45 doosje te gebruiken, een RJ11 stekker past daar wel in, alleen moet je de stekker dan goed in het midden mikken. Voor 't geval dat...
 

Gerrit

  • #8
Daarvoor is dat inzetstukje bedoeld.
 

EdP

  • #9
Ah, ik dacht dat je bedoelde dat je de connector in het doosje kunt verwisselen. Inzetstukje is ook handig :)
 

Gerrit

  • #10
We hebben nog niet gehoord of het gelukt is.
 

Voord099

  • #11
Het is nog steeds niet gelukt, ik heb zo'n doosje gehaald bij de bouwmarkt. Dan heb ik boven en onder 8 van die aansluitpuntjes. genummerd van 1t/m8. Dan doe ik aan de bovenkant in 5&6 het telefoonnummer A. maar dan maakt het niet uit in welk gat ik de telefoon doe hij doet het in beide. Dus die gaten staan in verbinding met elkaar, en dat blijkt ook als ik telefoonnummer B onder op 5&6 aansluit want dan maken ze gewoon verbinding met elkaar, net zoals je 2 telefoons tegelijk opneemt dan kan je met elkaar praten.

zo heb ik het nu aangesloten zitten:
 

Gerrit

  • #12
Sorry hoor, maar dan heb je nog steeds het verkeerde doosje.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #13
Gezien het aantal aansluitingen is dit gewoon een 2v RJ 45 stopkontakt en het kan ook best met dit doosje hoor.
Gewoon rood/blauw op aansluiting 4 en 5 aan de ene kant en wit/orange op aansluiting 4 en 5 aan de andere kant.
Wel er even op letten welke 4 en 5 bij elkaar horen, soms is dat onder en boven het MJ kontakt en soms zitten alle aansluitingen aan 1 kant.
Gebruik je 4 van de ene aansluiting en 5 van de andere aansluiting dan kun je de problemen krijgen zoals jij die schetst.
Dus even draaien met de aders en hoogstwaarschijnlijk is het probleem opgelost.

suc6

Gerrit Bakker
 

Voord099

  • #14
Ik heb dit geprobeerd. spelen met 4&5 verschillende combinaties gemaakt boven 4 links onder links 5, en boven links 4 en boven rechts 5. en dit zelfde maar dan precies andersom.
Het probleem blijft dat als je beide telefoons opneemt je met elkaar kan praten en dan is niet de bedoeling van 2 aparte nummers.

En misschien heb ik ook inderdaad wel het verkeerde doosje GerritB maar wat moet ik dan wel hebben? een typenr? of benaming ofzo?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #15
Komt dit doosje van die bouwmarkt met blauwe letters die met rode letters of met zwarte letters? Alle 3 zitten nl. hier in de buurt en dan ga ik daar even kijken, want het moet haast wel werken.

suc6

Gerrit Bakker
 

Voord099

  • #16
Dit doosje komt van de bouwmarkt met de rode letters

alvast heel erg bedankt voor alle hulp en tips iedereen!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #17
Oké,

Daar kom ik denk ik morgen nog wel en zal dan even kijken.
Trouwens weet je zeker dat je de aders van de toestellen niet door elkaar hebt gehaald.
ik zie nl. 2 groene en 2 blauwe draden en dat zit normaal niet in een telefoonkabel.
vraag 2 is wat voor kiestoon hoor je, je geeft nl. aan dat 2 lampjes van de netlijnen gaan branden, maar netlijnlampjes heeft volgens mij een quatrovox niet dus ik neem aan dat het toestellampjes zijn en afhankelijk van het type quatrovox kan er ook een doorschakeling zijn geprogarmmeerd (is vaak te horen aan een pulserende afwijkende keistoon )
vraag 3 Als je jouw toestel rechtstreeks op de quatrovox aansluit krijg je dan hetzelfde?

suc6

Gerrit Bakker
 

Voord099

  • #18
De reden dat het 2 groene en 2 blauwen zijn is omdat het één 8-aderige kabels is die al door de muur heen getrokken was. zo'n CAT5-UTP. en aangezien je voor telefoon maar 2 draden nodig heb, scheelt dat weer een hoop gedoe met draden trekken.

De quatrofox is goed geprogrammeerd op iedere poort zit een ander nummer. Het is een voor mij onbekend geluid wat ik hoor, het klinkt een beetje als een normale kiestoon en een lijnbezet toon door elkaar heen en dan na 4a5 seconden hoor je zo'n een geluid wat je hoort als je hebt opgehangen.

wanneer ik beide toestellen rechtstreeks aansluit geen enkel probleem. maar zodra de contactdoos zich er mee gaat 'bemoeien' loopt het fout.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #19
Ik ben eindelijk bij de bouwmarkt met de rode letters geweest (er heerst hier buikgriep en ik was de laatste van het gezin die geveld werd)
Echter helaas hebben ze hier alleen maar 1 voudige data stopkontakten.
Wel hadden ze 2 voudige ISDN stopkontakten, maar dan met maar 8 aansluitschroefjes (4 in 4 uit), dus niet 2 x 8 zoals jij hebt.

Heb je al eens 2 andere kleuren gebruikt dus de blauw, wit/blauw is in ieder geval goed en normaal zou groen, wit/groen ook goed moeten zijn, maar gebruik ook eens bijv. orange, wit/orange.
Het wil nl. wel eens voorkomen dat bij het door de muur trekken of het aanpellen de isolatie wordt beschadigd waardoor aders tegen elkaar komen en er vreemde zaken plaats vinden.

Als ook dat niet helpt dan zou ik adviseren pak eens een ander stuk kabel en sluit dat aan.

suc6

Gerrit Bakker
 

Voord099

  • #20
Ok bedankt. en beterschap nog voor zover ik ga het proberen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu