10 cm dikke dekvloer?

Sabine75

  • #1
Wij zijn de badkamer aan het renoveren en hebben de vloer in zijn geheel verwijderd. Wat er nu nog zichtbaar is, is de betonnen 'verdiepingsvloer' met daar bovenop alle leidingen (afvoer, elektra en warm- en koudwaterleidingen alles ommanteld).

Als straks de leidingen zijn vernieuwd/verlegd willen we uiteraard weer een nieuwe dekvloer storten. Daarvoor is een hoogte van ongeveer 9 tot 10 cm nodig. Daarbovenop willen we vloerverwarming leggen en daarop weer tegels.
Wat kunnen we het beste gebruiken voor die 10 cm dikke laag: (lichtgewicht) beton of cement? En in het geval dat cement de betere optie is: is dat nog nader te specificeren?

Bedankt, groet, Sabine

P.S. Ben nieuw hier dus mijn vraag is per ongeluk ook in de rubriek 'ik kan geen geschikte rubriek vinden' terecht gekomen... sorry
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het beste kun je meteen een zand cement vloer aanbrengen, en vlak afrijen.

Je hebt dan de keuze, hierin in de bovenste laag de elektrische vloerverwarming aanbrengen, en de tegels meteen in de specie leggen.

Of de de zand cement vloer afrijen, laten drogen, en daarna de elektrische vloerverwarming op lijmen met tegel lijm en daarna de tegels er op lijmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu