Eiken vloer met te dikke laag hardwax

Sens

  • #1
Ik heb een mooie oude eiken vloer helemaal opgeschuurd en met een blokkwast hardwax aangebracht.

Waarschijnlijk heb ik het te dik gedaan, want de volgende ochtend zag ik op nogal wat plekken de aanzet van de kwast. Ik heb het niet nagewreven met een doek.

Voor het aanbrengen van de tweede laag (die ik veel dunner ga doen!) zou ik de eerste laag egaler willen maken. Hoe kan ik dat het beste doen?

Heeft het zin om het oppervlak met bv. terpentine of een ander product te boenen om zo de dikkere plekken weg te halen? Schuren gaat niet, lijkt me, want de laag is nog te zacht.

Graag uw advies!
 

Chesini

  • #2
Ik zou de uitgevoerde stappen eerst toepassen op een staal van de vloer (je zult wel wat overschot hebben) en daarop eerst proberen hoe je het beste de overtollige wax weer verwijderd.

Chemisch eventueel met een oplosmiddel voor wax als dat bestaat.

Mechanisch, bvb met het lemmet van een Stanleymes of een cutter. Je kan nieuwe lemmet- of cutterbladen gaan halen en met zo een scherp nieuw blad voorzichtig afschrapen na eerst getest te hebben op het staal/monster.

Of ook informeren bij een specialist.
 

Poster

  • #3
Hallo

Even door laten harden en dan een blokmachine erop met een poets/schuurpad,en in de hoeken met een vlakschuurmachine met de hoogste korrel opoetsen/schuren.

Grt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als het te zacht is om te schuren, kan je ook een schraapstaal gebruiken. Of met een stuk glas, dan wel een bril en goede handschoenen aan.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu