Houten vloerdelen 2 mm dikker dan de OSB platen

Anne Kool

  • #1
In ons nieuwe huis is er vorige week onder de vloer geïsoleerd met ISO booster. Nu willen we de ondervloer weer terug leggen, maar niet alle houten vloerdelen zijn meer te gebruiken. Daarom zal de ene helft van de ondervloer uit houten vloerdelen bestaan en de andere helft uit OSB platen.
Nu zijn de houten vloerdelen 2cm dik en de OSB platen zijn alleen in 18mm dik te krijgen. Wat kunnen we nu het beste op de OSB platen leggen, om op gelijke hoogte met de houten vloerdelen te komen?
Een goede en betaalbare oplossing zou heel fijn zijn :). Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Latjes laten zagen uit een balk van dezelfde dikte als de bestaande balken en daar de osb platen op leggen.
 

H@ns

  • #3
OSB is er ook in 20 en 22mm hoor. 20 is wel vaak zonder mes en groef
 

Emiel1

  • #4
Niet iets OP de OSB platen leggen, maar eronder. Zoals hierboven al is aangegeven door de vloerbalken 2mm op te hogen met een passende lat. Of 20 mm vloerhout gebruiken. Of 20mm OSB of Underlayment. Overigens zou ik zelf geen OSB gebruiken als permanente ondervloer begane grond, het spul trekt vocht aan (maar hangt ook af van de kwaliteitsklasse + de staat van de kruipruimte cq de isolatie).
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Vocht aantrekken zal mee vallen. Eronder is immers geïsoleerd. Maar je kunt voor de zekerheid een OSB klasse 3 ongeschuurd nemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu