Probleem na schilderen stucwerk

Gerrit013

  • #1
Hallo allemaal,

Helaas heb ik zelf (denk ik) een nieuwe gestucte muur verpest door het niet aanbrengen van voorstrijk.

Een andere verdieping eerder in de verbouwing heb ik ook direct geschilderd en daar ging het wel goed, zonder voorstrijk.

Een andere stukadoor heeft onze slaapkamers gedaan en super strak opgeleverd. We hebben dit enkele weken laten drogen en zijn daarna gaan schilderen. Het resultaat zie je op de foto. Wat is de grootste oorzaak hiervan? Het niet aanbrengen van stucwerk? Of wellicht wat anders? En zou dit nog op te lossen zijn?

Ik weet het: dom, dom. Daarom op zoek naar de juiste input om dit op te lossen en verder te voorkomen.

Alvast bedankt!

 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Tja hoe kan dit... Verf niet verdund de eerste keer en hierna 2de keer te snel gerold? Want er zit diepte verschil in het schilderwerk. Lijkt erop dat je 2 keer hebt geschilderd en de 2de keer de eerste laag weer hebt losgetrokken. Oplossing is alles weer glad pleisteren met een finischer en vervolgens opnieuw schilderen.
 

Gerrit013

  • #3
Dit ging helaas bij de eerste laag al mis. Heb hiervoor van die grote potten Flexa Powerdek gehaald. Verder niet verdund en behoorlijk stoïcijns erop geschilderd.

Finishen met bijvoorbeeld zo'n Alabastine Muurglad?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Als ik het goed begrijp is dus het stucwerk los gekomen tijdens de eerste keer schilderen. Dit hoort niet te gebeuren vooral niet als het kort geleden is uitgevoerd. Of trok verf zo snel aan dat het tijdens de eerste laag al begon te schilferen? Een voorstrijk of verdunnen had dit dan voorkomen. En inderdaad zul je in de richting van een muurvuller moeten denken.
 

MvanV

  • #5
Ik zou het met een schuurblokje vlakschuren, isoleer/diepgrondverf voor poederende ondergronden er over en dan nog een keer verven.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
@MvanV dit is te diep om weg te schuren. Als je het geheel vlak wilt hebben moet je al het omliggende schuren.(en je schuurpapier zal snel vollopen) Vullen is in dit geval de gemakkelijkste weg. Isolatie en diepgrond zijn twee totaal verschillende dingen. Isolatie voorstrijk gebruiken je om doorslag van vlekken te voorkomen(schimmel, roet, nicotine) en diepgrondeer om een verpoederende ondergrond te fixeren of sterkzuigende ondergrond te verminderen. Er zijn nu geen vlekken en ondergrond is niet verpoedert. Maar had wel 1 op 4 verdund voorgestreken kunnen worden dan was dit waarschijnlijk niet gebeurd.
 

MvanV

  • #7
Ah, zoals ik naar de foto keek leken het juist verhoginkjes.

Ik ken het verschil tussen isoleer en diepgrond, ik bedoelde specifiek het product dat zo heet en beiden doet, van ik geloof Alabastine ofzo.

Omdat t ook moet isoleren is het wat dikker maar t zuigt wel naar binnen en zo heeft t ook nog beetje een soort uitvuleffect. Ik heb t in zo n geval, maar dan met oud stuc, wel eens gebruikt en ik was de helft van de krassen en plekjes ook meteen gladgetrokken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu