Vochtige kruipruimte, probleem?

marco_v

  • #1
Beste forumleden,

Bij onze koopwoning is de kruipruimte vochtig, er komt hierdoor ook vocht naar boven via het luik.
Nou weet ik niet of deze hoeveelheid vocht normaal is, schadelijk kan zijn, en/of dat wij hier iets mee moeten.

Door de hoeveelheid vocht kan ik ook niet goed zien waar het vandaan komt. Ik vermoed door de fundering heen aangezien die wand vochtig is en de grond zelf niet overdreven vochtig aanvoelt.

De muur direct aangrenzend aan dit luik had last van wat afbladderend schilderwerk en het stucwerk zat hier ook zodanig los dat ik heb los heb gestoken.
Ik vermoed maar weet niet zeker of dit aan het vochtgehalte ligt, mede omdat ik geen sporen van voorstrijk op de muur zie zitten nu en het dus misschien nooit echt goed vast heeft gezeten.

Wat zouden jullie adviseren? Wat kan ik zelf doen, en moet ik hier iemand naar laten kijken, en zo ja, wie? Een loodgieter, een isolatiepartij of een ander soort specialisme?

IMG_9627.jpeg IMG_9628.jpeg IMG_9626.jpeg IMG_9631.jpeg IMG_9613.jpeg 08856386-BCFF-409E-ACED-2F0BEC93F6D0.jpg FC888E10-3DDB-4A88-B3C8-A2C819B05181.jpg 558F3132-9F5E-4775-955D-E7CA115B2345.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit is een situatie die heel veel voorkomt. Woon je in een polder is dit normaal. Kijk of zorg voor ventilatie in de kruipruimte.
Vocht komt niet naar boven in het luik. Vocht gaat van warm naar koud dus meestal van binnen naar buiten.
Er onstaan natte plekken omdat het materiaal wat op de vloer/luik ligt dampdicht is. Het vocht in de lucht condenseerd daar omdat de omgeving of de temperatuur van de oppervlakken onder het dauwpunt liggen, dit in relatie met de relatieve luchtvochtigheid. Zo simpel is het. :wink:
Leg de mat niet terug en je zal zien dat het opdroogt.
Dat een laag op de muur loslaat kan met dezelfde situatie te maken hebben. Warme lucht die condenseerd op koude vlakken. Een voordeur is van invloed omdat de temperatuur in de nabijheid door straling of tocht wordt beinvloed.
Wat jezelf kan doen is de temperatuur in huis of in de gang iets verhogen en de luchtvochtigheid meten.

Je bent niet de eerste er is al heel veel geschreven over dit onderwerp. Via Zoeken kan je veel ervaring vergaren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu