Vocht in stopcontact

Frank

Vaste beantwoorder
  • #21
Maar voordat we een heel huis gaan verbouwen voor een roestend stopcontact zou ik zeggen vervang het ding en steek ondertussen je licht eens op over het isoleren van je huis. Win lokaal een deskundig advies in en vraag een offerte en reken uit wat je zou kunnen besparen op je stookkosten.
 

Ambidexterity

  • #22
Enkel steen, vocht, schimmel, gezondheidsproblemen, geen gezond huis dus. Volgens mij werd er anno jaren 70 in Nederland niet meer gebouwd zonder spouw muur.

In het buitenland zie je vaker dat ze vanaf de buitenkant isoleren, er gaat daarna een soort gaas overheen en dan stucen ze het af. ziet er zeer goed uit, misschien ook een optie om naar te kijken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #23
Als je gemeten hebt op het moment dat er weinig verschil is in de binnen-en buiten temperatuur zal je ook geen vocht meten.
Hoe zit het met de vloer wel of geen kruipruimte. Geen kruipruimte dan ligt de vloer op zand met of zonder isolatie?
 

CV__

  • #24
Isoleren is niet louter een centenkwestie. Het is ook comfort. Liever gewoon goede isolatie en aanvoertemperatuur van 35 graden dan enkelsteens muur en een radiator die naar afgebrande verf ruikt omdat hij 90 graden is.

En ventilatie is gewoon noodzaak.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #25
Dat je onder in de muur meer vocht meet, is logisch. Dat betekent niet dat het van onder komt. Dit is hoogstwaarschijnlijk gewoon condens. Een vochtmeting intepreteren is trouwens ook een vak.

Ik bedoel uiteraard horizontaal verplaatsen tot naast het gordijn.

Ga je nou echt het nut van isolatie van je huis in twijfel brengen? :denk:
 

Amoranemix

  • #26
Rechtzetting vorig bericht : De architect destijds vond energiezuinigheid WEL onbelangrijk.

Wgb : “Als je gemeten hebt op het moment dat er weinig verschil is in de binnen-en buiten temperatuur zal je ook geen vocht meten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #27
Bij deze site kan je dat controleren.
Als de vloer op de aarde ligt zal je het toch in die richting moeten zoeken. Die zone de vloer en de muur is te koud en de luchtvochtigheid te hoog. Op niet poreuze materialen ontstaat condens die zichtbaar is. Poreus zie je niets het droogt weer op. Heel simpel de kamer dusdanig inrichten dat die door natuurlijke trek in die zone warmer wordt.
 

CV__

  • #28
Oude woningen hebben veelal ook een slecht binnenklimaat.

Lucht van hogere temperatuur kan meer vocht bevatten... dus ook hetzelfde bij lager %RV
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu