Van 2 fase Perilex naar 1 fase 40A

Bas2

  • #1
Ik heb in mijn keuken een fornuis op een 2 fase perilex aangesloten. Ik denk erover om een nieuwe fornuis te nemen dat als specificatie '230 volt, 40 ampere, 1 fase' heeft. Is dit mogelijk (wil het niet zelf doen, maar indien het kan laten doen).

Dank voor eventuele reacties,

Bas
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Omdat een normale huis-installatie een maximum hoofdzekering heeft van 35 Amp, en dat je (eveneens voor een normaal huis) maximaal 16 Amp mag afzekeren, lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat een 40 A enkelfasige aansluiting mogelijk is!

Maar je zou merk en type van het fornuis kunnen noemen, wellicht is het mogelijk te achterhalen, of de stroomvoorziening van dat fornuis te verdelen is over meerdere fasen.

Als je het weet, kan het handig zijn te vermelden of je 1 x 35 (enkelfasig) of 3 x 25 A of zelfs 3 x 35 Amp (driefasig) hoofdzekeringen hebt. En hoe je fornuis op dit moment gezekerd is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Bas heeft op 18 maart een vervolgbericht op dit onderwerp naar mij gestuurd per PB.
Ik heb hem (direct) teruggePB't dat hij zijn antwoord hier moet plaatsen.

Omdat hij zijn PB's niet leest, schiet het niet op!
Bas waarom stuur je een PB, als je het antwoord toch niet bekijkt?

Uit curiositeit, het antwoord was (technisch) nogal apart, zal ik zijn vervolg hier plaatsen:

Dank dat je hebt gereageerd. Ik weet niet in hoeverre het de bedoeling is om mijn verder vraag buitenom te plaatsen. Ik heb nu een fornuis dat een dubbele zekering (automaat heeft) heeft. Ik zit erover te denken om in Engeland, waar ik vaak kom, een fornuis te kopen dat hier niet te krijgen is. De totale theoretische belasting is 7.4 kW, dat schijnt te moeten lukken. Vraag is alleen of ik het fornuis op mijn perilex stopcontact aan kan sluiten (zonder krankzinnige kosten te maken).

Wellicht kun jij me een idee geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu