Vraag over BrainQ en warmwater.

Pringles

  • #1
Beste klussers,

Ik heb sinds gisteren mijn Atag Smart thermostaat vervangen door een BrainQ, gewoon om eens te proberen of zo'n slimme klokthermostaat makkelijker en zuiniger is. Mijn ketel is een Atag Enigma E-SHR28/35ti combiketel.

Ik heb de handleiding doorgelezen en heb nog de volgende vragen:

1. Voorheen zette ik de temperatuur hoger als ik het koud vond en lager als ik wist dat ik over een half uur weg of naar bed ging. Ik vroeg me af wanneer de CV nu precies aan en uit gaat in een programma. Is het zo simpel dat wanneer ik een programma instel voor 17:00 tot 22:00 (20 graden), dat de thermostaat er dan voor zorgt dat het van 17:00 tot 22:00 20 graden is? Gaat hij dan om bv 16:00 verwarmen en om 22:00 stoppen met verwarmen?

2. Op de thermostaat kun je een programma instellen voor WarmWater. Wat gebeurt er dan precies als ik dit doe en waarvoor is dit nuttig? Ik kan het in de handleiding niet vinden. De standaard instelling is continu.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Wat betreft 1 , klopt helemaal
2 warmwater programma werkt in combinatie met je cv programma. Je kan dit programma instellen zodat bijvoorbeeld je warmwater functie van de ketel uit gescakeld wordt tijdens de nacht verlaging van de cv
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb het idee dat het ietsjes anders is. Die thermostaat zorgt ervoor dat de gevraagde temperatuur, met een afwijking van 1 graad, in die ruimte is. En zelf ervaar ik dat 1 graad best veel is.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
Kijk even op: atagverwarming.nl
Dan klikken op downloads, dan links in het menu op gebruikershandleidingen,
daar vind je je handleiding van de brain Q.
Er zit zeer veel in om in en bij te stellen, overigens zou ik niets doen met het aparte
warmwater programma, heeft op een doorstroomtoestel nagenoeg geen meerwaarde,
en geeft vaak meer ellende door verwarring......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu