Meningen gevraagd aanleg vloerverwarming

WOLFJE01

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Graag zou ik eens wat visies horen op mijn plan.

Onze woning, bj1949, ben ik helemaal zelf aan het renoveren(gasloos). De bg vloer, had een cusvellervloer met bewapeningsschade waardoor ik besloten heb deze in zijn geheel te vervangen door een balken broodjes vloer RC6 met daarop vloerverwarming en koeling. In de renovatie pas ik een warmtepomp toe N*be grondwarmte pomp, vanwege de pasieve koeling.

In het hoofdstuk vloerverwarming, waar ik nu aan toe ben, is mijn plan het volgende;

Op de drukbetonvloer leg ik reflectiefolie neer zonder isolatie, immers de vloer zelf heeft al Rc6 iso, uiteraard netjes kantstrookjes etc.
Krimpnetten, met daarop 18mm 5 laags vv leiding, zonder merk te noemen van die blauwe.. hart op hart 10cm( beetje met beleid wil dat net heb ik gemerkt) vastgezet met tiewraps. Groeplengtes max 50mtr. Kom ik uit op 16 groepen. Dat klink ergens als overkill, maar nu ik de mogenlijkheid heb, en de meerprijs echt gering is, dacht ik het maar max aan te pakken.
Dekvloer gaat anhydriet zijn.

In de afbeelding staat nog een kruipluik in de berging getekend, deze is komen te vervallen waardoor de leidingen vanaf de verdeler meer onderlinge tussenruimte gaan krijgen.

Graag hoor ik op en aanmerkingen, tips en tools, zoals ik in andere projecten ook van leden van het forum heb gehad, alvast super bedankt voor je leestijd!

20231006_112659.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
plannen zien er goed uit, zou alleen de slangen langs de pui hoh 5 leggen om koudeval van de pui op te kunnen vangen
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
WOLFJE01 schreef:
. Dat klink ergens als overkill, maar nu ik de mogenlijkheid heb, en de meerprijs echt gering is, dacht ik het maar max aan te pakken.
Verstandig! Beter meer groepen met een kleinere flow, dan te weinig groepen waarna je de kamer niet meer comfortabel op temperatuur kunt krijgen.
 

WOLFJE01

  • #4
Koudeval van de pui, goed punt! Ga ik ze daar iets dichter leggen. Komt Tripple glas in, maar neem ik mee.

Heeft er iemand ervaring met de leidingen die door een deuropening lopen? Ik zie op internet mensen stukjes mantelbuis om de vvl plaatsen om stress op die punten tegen te gaan. Ik heb tussen de gang en de keuken zon doorgang.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Mis ik wat? de keuken opstelling en de kast opstelling in de keuken.

Onder de keuken opstelling geen verwarming. En ook in een toilet wordt vloerverwarming niet aanbevolen, na een paar druppel urine en dat dan in de voegen is de lucht daarna niet meer te harden.

Op de plaats waar alle slangen vanaf de verdeler lopen zal het behoorlijk warm worden.
Wat wordt dat voor een plaats, want langdurig daar staan zal dan niet meevallen.
 

WOLFJE01

  • #6
Over de vloer in de Toilet had ik in zoverre nagedacht dat onde rhet reservoir geen leiding zit.

De slangen in de technische ruimte, aangeduid als berging liggen op tekening niet juist, het vloerluik daar is komen te vervallen dus de slangen zullen over de hele breedte verspreid worden.

Keuken komt noord boven groep 01.03 te staan, de 4 slangen voor groep 01.01 en 01.02 wil ik voorzien van een laag isolatie onder het keukenblok door.

Dank voor de input
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
Een heel slecht plan om verwarming, al is het met isolatie onder een keukenblok te leggen:idea:
En onder het toilet mag je wel verwarming leggen:lol: maar zeker niet ervoor of er naast:denk:
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #8
De slangen onder je keuken blok zullen een negatief effect hebben op alles wat er boven staat. En met name je koel/vriescombinatie. Je warmte zal hier blijven hangen en niet aan de ruimte ten goede komen.
Tevens vind je waterleiding het niet fijn om in een continue hoge temperatuur te zitten, was iets met legionella of zo. En denk dat de doorslag geeft dat je vrouw of man het niet fijn vind dat alle levensmiddelen in de kasten zo werm zijn.
Maar goed het is en blijft jou keuze natuurlijk, maar onder de keuken word normaal ALTIJD GESPAARD.
En isolatie in een warme vloer neemt de temperatuur van de ruimte aan, dus je isolerend effect is 0%.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu