Verwarming in badkamer

Inez71

  • #1
Wij willen binnenkort onze badkamer gaan verbouwen en zijn aan het nadenken over de mogelijkheden qua verwarming.

Het liefst zouden we de radiator weg willen halen en in plaats daarvan electrische verwarming aanbengen in de vloer en in alle wanden. Zou dit voldoende zijn om de badkamer warm en droog te houden?
Onze badkamer zit midden in het huis en heeft geen ramen! Na het douchen zijn alle wanden vochtig. We hebben wel een goed ventilatiesysteem dat automatisch blijft draaien zolang er vocht gedetecteerd wordt.

Graag jullie advies!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Met een radiator heb je het veel eerder droog, als met elektrische vloerverwarming.
Bovendien is het energie gebruik van een normale radiator veel minder als elektrische vloer en wand verwarming.

Daarbij komt ook nog, dat als je verwarming in de wanden aan gaat brengen, je bijna geen dingen meer op de muur kunt aanbrengen, omdat de kans groot is dat je de leidingen beschadigd.

Belangrijk in een badkamer waar het heel vochtig is, is een goede afzuiging, verwarming, en een goede toevoer van verse droge lucht.
Daarom moet er ook onder en tussen de dorpel van de deur een opening zijn van minimaal 2 cm, of een ventilatie rooster onder in de deur.

Maar vochtige wanden heb je altijd wel even, als je gedouchd hebt, maar dat is meestal in een minuutje of 15 weer weg, zeker in een inpandige badkamer waar de muren niet al te koud zijn.

En een ventilator met vochtmeting, ben ik ook niet kapot van.
Die dingen gaan vaak draaien als het niet nodig is, of net andersom.
Beter is het om een mechanische ventilatie box met afstand bediening er tussen te zetten als je daar de ruimte voor hebt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu