Zwevend toilet aan gipskarton wand

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik wil ons bestaande (normale) toilet graag vervangen door een zwevend toilet. De afvoer zit in de zijwand, niet in de grond, dus dat is gunstig. Het grootste probleem is dat het frame gemonteerd dient te worden aan een gipskartonnen wand.

Ik heb reeds het forum doorgezocht naar vergelijkbare situaties, maar kwam deze alleen tegen met een gipsblokken wand of met een gipskarton wand waarbij er nog een betonnen muur achter zat. In dit geval betreft het een holle wand tussen het toilet en de woonkamer, zie onderstaande tekening:

toilet.gif


In blauw zijn de rachels van de gipswand aangegeven. Geel is holle ruimte, groen is het frame van het zwevende toilet. Mijn idee was om over de achterwand een grote plaat van watervast multiplex te plaatsen (aangegeven in rood), en deze met een flink aantal schroeven in de rachels te bevestigen en met een aantal hollewandpluggen aan de wand zelf. Is dit een goede oplossing qua draagkracht?

Zo nee, wat zou een beter idee zijn?
 
Ik denk dat je keuze voor een plaat voortkomt uit het feit dat de achtergrond dan vlak blijft? Ik weet niet of de stijfheid van de plaat groot genoeg is, zou kunnen met voldoende dikte ("ja welke dikte" is dan de logische wedervraag). Zoniet dan trek je 'm krom samen met de gipsplaat.

Het frame heeft maar twee bevestigingspunten in de achterwand nodig, die kan je verstevigen met een horizontaal balkje op de goede hoogte en inderdaad over de hele breedte. Vooral aan de verticale rachels goed verankeren. Dan kan je het aan de toiletzijde verder met gipsplaat afwerken. Nadeel is dat er dan wel een randje ter dikte van balk + gipsplaat over blijft. Maar dat is misschien wel speels.

Ik neem aan dat je niet meer vanaf de kamerzijde erbij kunt?
 
Ik weet niet of ze nu ook nog leverbaar zijn, maar voor ruimtes met niet al te sterke wanden waren/zijn ook steunen te koop die op de vloer vastgezet konden worden (ik dacht dat ik er hier zelfs nog wat heb liggen zo ja dan zal ik er een foto van maken).
Deze werden vastgezet aan de zijkant van het reservoir en op de vloer zodat niet de volledige kracht op de wand komt te staan.

suc6

Gerrit Bakker
 
Zo'n horizontaal balkje is in principe geen probleem, hier kan ik natuurlijk de 'ombouw' omheen maken zodat dit onzichtbaar wordt. In feite verleg je ook dan het punt waar de kracht op staat van het 'midden' van de gipswand naar de zijkanten (de rachels), dus dan is het welk te hopen dat deze stevig genoeg zijn. En inderdaad, vanaf de kamerzijde kan ik er niet meer bij.

Gerrit, die steunen die je noemt klinken als een goede oplossing. Zijn dit universele steunen, of van een bepaalde fabrikant? Zouden deze passen op de inbouwreservoirs van de twee grote G merken?

Bedankt,

Jeroen
 
Gerrit, die steunen die je noemt klinken als een goede oplossing. Zijn dit universele steunen, of van een bepaalde fabrikant? Zouden deze passen op de inbouwreservoirs van de twee grote G merken?
Beide fabrikanten maar ook andere, hebben types inbouwreservoirs met bijbehorende poten.

Ga maar eens even kijken op de sites van die fabrikanten.
Daar kun je de verschillende types, en toepassings mogelijkheden bekijken.
 
Geen probleem Jeroen. Vast maken met die horizontale balk.

De vloer bevestiging bij de toiletten is standaard altijd goed.
 
Tussen de afvoer en de spoelpijp zit bij vrijwel alle types ook een bevestiging die aan de wand geschroefd wordt, ook daar hoort een dwarsbalk achter.
Wanneer de dwarsbalken geplaatst zijn een wpb multiplexplaat plaatsen over de gehele achterwand en goed vastzetten op de dwarsbalken en de rachels in de gipswand.

De achterwand eerst tegelen, de tegels tot in de hoeken zetten, daarna de zijwanden tegelen, dit voorkomt dat de voegen in de hoeken barsten na enige tijd gebruik van het toilet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan