Zure lucht uit spouw

Irina1968

  • #1
Wij hebben vorig jaar een casco nieuwbouwwoning gekocht die wij zelf hebben afgebouwd. Het gaat om een houtskelet woning van VDM.

Toen wij de woning kochten hing er een zure, gist achtige lucht in de serre. (de serre is helaas nog niet geheel lekvrij, geld is even op :cry: ).

Lijkt er op dat het uit de spouw komt. We hebben een framewerk gebouwd, de muren geïsoleerd, afgefolied met speciale plasticfolie, bekleed met 18mm gipsplaten en gestuct. Nu is de geur er (godzijdank) niet meer constant maar wel bij flinke temperatuurwisselingen of overgang van hele droge naar hele natte periode.

Ook in het halletje hangt nu deze lucht. :? Het halletje was dubbellaags metselwerk wat gestuct is, en ook weer geïsoleerd plafond erin. De lucht komt uit een kiertje in het plafond aan de kant van het oorsponkelijke deel van het huis.

Woning is door de vorige eigenaar zelf aangepast, zowel de serre als het halletje zijn niet oorspronkelijk VDM en later aan de woning gebouwd.

Soms denken we dat het een rottingslucht is van het hout onstaan door verkeerde isolatie bij de bouw.....

Wij weten het in elk geval niet meer...iemand een suggestie???
 

Fiesiekus

  • #2
Rottend hout ruikt muf, niet zuur. Ben wel eens in een huis geweest waar in de woonkamer een zure lucht hing. De bewoners hadden zich suf gezocht en dachten dat het uit de onderliggende veenlaag kwam. Via de kruipruimte en spouwmuur kwam het via via in de woonkamer
 

Irina1968

  • #3
Zal er volgende keer op letten....en eens een snufje kruipruimte nemen als het weer zover is...

Wel een prettig idee dat het niet de lucht van rottend hout lucht is (met een houtskelet woning :mrgreen: )

Moet zeggen dat we niet op veengrond maar op zand/klei grond zitten maar wel aan het water. De kruipruimte is dan ook nooit kurkdroog.

Bedankt alvast voor je antwoord maar andere reacties blijven natuurlijk welkom!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu