Kan er zand in luchtslang/luchtgereedschap compressor komen?

Berndina

  • #1
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een experimentje, namelijk het maken van een soort dust-chamber/ zand-testkamer, die functioneert d.m.v. de perslucht van een compressor met blaaspistool (zie afbeelding hieronder). Deze testkamer hoeft niet geheel functioneel te zijn, zolang deze het zand maar goed omhoog blaast. De bedoeling is dat ik deze slechts één keer gedeeltelijk vul met zand, dat op de bodem van de trechtervorm blijft liggen, waarna het zand de lucht in word geblazen (door de perslucht) wanneer de compressor aanstaat. Het blaaspistool dat ik hiervoor wil gebruiken is de 'HBM compact mini blaaspistool'. Ik wil zowel dit blaaspistool als de luchtslang als het eenmaal vast zit nooit meer loskoppelen van de trechter (ik ga een systeempje bedenken waarmee ik de compressor kan 'timen' zodat deze vanzelf aan- en uitgaat, zodat de kamer voor een langere tijd actief kan zijn wanneer ik er niet ben, en binnen zijn duty cycles genoeg tijd krijgt om op een bepaald interval te rusten en af te koelen).

Mijn vraag is dus nu: wanneer de compressor uitstaat, en de zanddeeltjes (d.m.v. zwaartekracht) naar beneden vallen (op en in het blaaspistool), kan dit dan kwaad? Kunnen de deeltjes voor een gevaarlijke opstopping in het pistool of de luchtslang zorgen of iets dergelijks? Is er een manier om hier een soort filter op of boven te zetten waar de lucht wél doorheen kan maar het zand niet? Ik ben namelijk van plan om erg fijn zand te gebruiken, wat waarschijnlijk door de kleine openingen in het blaaspistool past.

Ik zie graag jullie reacties tegemoet!

Vraag Forum Illustratie (hopelijk betere kwaliteit).png
 
Laatst bewerkt:

Teun65

  • #2
Zet er een stromings ventiel tussen..... probleem opgelost, net zo als bij een goed zwembad/vijfer filter al is bedacht.
 

Berndina

  • #3
Teun65 schreef:
Zet er een stromings ventiel tussen..... probleem opgelost, net zo als bij een goed zwembad/vijfer filter al is bedacht.

Ik zal kijken of ik zoiets kan vinden. In ieder geval bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu