HELP Zure lucht in huis

GydoS

  • #1
Help help!!

Sinds 3 dagen heb ik een enorme zure lucht in huis. Het lijkt steeds erger te worden en ik kan de oorzaak niet achterhalen. De ene keer denk je het komt uit de keuken en de andere keer ruik je het sterker in de hoek van de woonkamer aan de andere kant.

Ik heb alle plinten in de keuken weg gehaald onder de plinten zie ik niks. Ik heb de koelkast uitgebouwd, magnetron uitgebouwd om te kijken of daar wat achter ligt niks... Alle kasten van de muur gehaald, bank weg gehaald niks. In de kruipruimte geroken, ruikt een beetje muffig maar geen zure lucht.

Het is een geur waar je niet omheen kan, penetrant en zurig.

Wie heeft een idee of wie kan mij helpen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Kan er een steenmarter actief zijn die een kadaver mee naar binnen heeft genomen en in de spouw tussen de muren heeft gestopt?
Wat voor type woning?
 

GydoS

  • #3
Ik heb een twee onder een kap... ja maar is het mogelijk dat door de spouw te ruiken? En kom kom je daarachter? Buiten bij de dakgoot ruik ik niks en zie ik niks.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De lucht die een steenmarter veroorzaakt is zo penetrant dat die ook door een spouw heen trekt, er is weinig aan te doen, temeer omdat het ook nog eens beschermde dieren zijn.
Ik heb ze in de schuur gehad, de oplossing was een radio dag en nacht aan te zetten, in een schuur gaat dat wel maar in een woonhuis is dat lastiger.
Een ultrasoon apparaat wil wel eens helpen maar een steenmarter went daar aan.
Een bewegingsmelder in combinatie met een ultrasoon apparaat helpt beter maar dan moet bekend zijn waar de de marter zijn vaste route heeft.
 

Ambidexterity

  • #5
Wow, nooit geweten dat dit zo heftig was, ik ben dan in een keer blij met mijn zilvervisjes probleem.......

Sorry, maar beschermd of niet, maar als ik dit probleem zo hebben, dan gaat hij er toch aan.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Het is niet gezegd dat het een steenmarter is, het is alleen maar een mogelijkheid.
Kan ook een vieze afvoerleiding van vaatwasser of wasmachine zijn die na een tijdje stilstaan na de vakantie is gaan stinken.
 

GydoS

  • #7
Opgelost!!

Het lekbakje boven de compressor van de koelkast. Ik heb de koelkast eruit gehaald, maar niet naar dat bakje gekeken. Die stonk. Die lucht warmt op trekt omhoog en de oven dit boven de koelkast, die blaasje bij gebruik lekker de woonkamer in.

Lekbak eruit gehaald, schoongemaakt met chloor en terug geplaatst. Nu is het weg de stank.
 
  • Like
Waarderingen: Ambidexterity en elvan kalemkus

Henk E

  • #8
Hoe simpel kan het zijn, dank je voor de feedback zo leren wij er ook weer van.
Aan zoiets denk je niet snel.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
:prima:
 

elvan kalemkus

  • #10
Merci voor de feedback GydoS. Wij hebben exact hetzelfde aan de hand gehad en dachten ook aan een dode muis in de spouwmuren. Dankzij jouw reactie hoefden de muren niet gesloopt te worden dus Superthanks! :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu