Rioollucht of grondwater?

Toby89

  • #1
Sinds 2 weken stinkt het in de gang bij de kruipruimte en in de meterkast naar riool of grondwater. Jaren geleden hebben we hier ook last van gehad. Nadat we de kruipruimte hebben laten isoleren een aantal jaar geleden met piepschuim balletjes hadden we geen last meer van de stank. Nu is de lucht dus terug en ruik je het boven zelfs in de kamer die zich boven de meterkast bevind. We weten niet of het een probleem in de riolering is of dat het een probleem is met de beluchting van de kruipruimte. In de badkamer en toilet stinkt het niet. We willen er een professioneel iemand naar laten kijken maar is dit een probleem voor een loodgieter of voor een ander soort bedrijf?
 

Juliavanders

  • #2
Wij zitten ook met een geurprobleem, maar dan niet riolering. Ik kwam op internet een geuronderzoek, waarbij een gespecialiseerd bedrijf opzoek gaat naar de oorzaak van de geur.
 
  • Like
Waarderingen: Toby89

ADDave

  • #3
Toby89 schreef:
Sinds 2 weken stinkt het in de gang bij de kruipruimte en in de meterkast naar riool of grondwater.
Is het een vochtige, muffe en misschien zelfs een beetje rotte geur dan is het waarschijnlijk grondwater. Riool stink naar vet en uitwerpselen, dat verschil merk je wel.

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die hier iets aan kunnen doen. Loodgieter bellen heeft dan niet zoveel zin.
 
  • Like
Waarderingen: Toby89

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heb je al eens naar de ventilatie van de kruipruimte gekeken. De bolletjes schuim zouden best voor de openingen van de kanalen kunnen liggen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Om de riolering die boven de grond zit uit te sluiten kan je een rook detectie uit voeren dan kan je zien als er ergens riool gassen vandaan komen.

ScreenHunter_01 Sep. 01 22.53.gif

Als de riolering onder het zand zit dan kan een leiding gescheurd zijn en kan lekken in de grond zo vaak bij de aansluiting gevel.
Als je daar in de grond graaft word vieze zwarte grond dat stinkt.
Of er ligt iets te rotten bv een muis.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Toby89 en Walker
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu