Zonnepanelen plaatsen op dak met oude pannen

Appletick

  • #1
Hallo,

Het dak van onze schuur bestaat uit isodekplaten met daar op oude holle pannen en volgens mij af en toe verbeterde holle pannen.

Hoe en met wat voor soort bevestigingssysteem kan ik nu het beste mijn 3 zonnepanelen te bevestigen?

Ik lees wel over haken waarin de panelen rechtstreeks of via een rails (welke is beter) vastgezet worden, maar hoe zit het met dit soort pannen? Met een haak er tussen gaan ze dan niet te ver omhoog staan en loskomen of dat water onder de pannen er onder gaat lopen?

En verder vraag ik me af of ik beter in de isodek kan schroeven dan in de panlatten of dat je beter eerst een aparte brede lat op het isodek zet van 3 panelen breed voor extra goede stevigheid, en dan daarin de haken schroeft.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Normaal monteer je haken welke aan de panlat hangen.
Daarop klik je je rail en daarop schroef je de panelen.

Haken direct aan de panelen is behoorlijk puzzelen.
Zie eens bij clickfit, je geeft daat de maten op en je krijgt direct een instruktie hoe de haken en rails moeten geplaatst worden.
 

No Hands

  • #3
Wat headhunter zegt, haken achter de panletten. Die pannen gaan dan 5 mm open staan oid maar dat is geen enkel probleem. Water heeft namelijk de eigenschap naar beneden te lopen en niet naar boven.
Pas als de hellingshoek onder de 15 graden is kun je last krijgen met stuifsneeuw of opstuwend water bij harde regen en harde wind.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu