Bitumen vervangen en zonnepanelen plaatsen: EPDM goed idee?

Danidani

  • #1
Omdat ons bitumen dak met grind meer dan 15 jaar oud is zou ik het graag wille vervangen voordat ik de zonnepanelen plaats. Als de panelen eenmaal geplaatst zijn wordt het vervangen van het dak immers erg tijdrovend en lastig.

Nu vraag ik mij af of het goed mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen op een dak met elastomeer-EPDM. Omdat dit 50-70 jaar mee kan gaan, heeft dit mijn voorkeur zolang ik hier panelen op kan plaatsen. Is dit inderdaad een goed idee, of kan ik toch beter voor bitumen gaan?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is je dak al van isolatie voorzien en moet het goed beloopbaar zijn, blijven dan wordt dat door het isolatiemateriaal bepaald en niet door de dakbedekking. :wink:
Op een harde ondergrond kan je met veel materialen een goed dak maken.
 

Danidani

  • #3
Goed om te horen. Mijn plan is om EPDM te laten leggen en dan vervolgens de zonnepanelen. Op de plaatsen waar geen panelen staan wil ik isolatieplaten neerleggen.Bij EPDM is waarschijnlijk geen grind nodig, waardoor het gewicht op het dak niet te sterk toeneemt door de panelen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je moet zorgen dat die isolatie platen op zijn plaats blijven liggen. Dat wordt meestal met grind of tegels gedaan. Gebruik even zoeken "omgekeerd dak" kun je lezen of het een goed plan is.
Ik zou het anders doen. Isolatie platen op het dak en op die platen de installatie.
 

Danidani

  • #5
Welk type isolatiemateriaal zou zo'n installatie kunnen dragen voor vele jaren? Het gaat toch om zo'n 75kg/m2 (ik woon bij de kust).
 

Pietertje123

  • #6
Kijk eens naar PIR platen. Hier kun je overheen lopen zonder dat het noemenswaardig indeukt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
De isolatie komt boven op de dakbedekking te liggen , in weer en wind . Volgens mij isPIR daar niet zo geschikt voor.
 

Pietertje123

  • #8
Je moet hierover natuurlijk wel bitumen leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu