Zonneboiler en cv ketel

Greg

 • #1
Beste Forrumers,

Vanwege de aankoop van een nieuw bestaande woning uit de jaren'80, wil ik de oude cv-ketel vervangen (15 jaar) voor een nieuwe en deze koppelen aan een zonneboiler.
Hiermee hoop ik wat te bezuinigen op de stookkosten.
De samenstelling van ons gezin bestaat uit 4 personen.

Nu is zo`n zonneboiler compleet nieuw voor mij en vroeg mij af of er mensen zijn die misschien goede ervaringen hebben met bepaalde merken of combinaties van deze twee systemen.

De meeste zon heb ik op het Oosten, maar is dit wel rendabel genoeg? Waar moet ik op letten bij de aanschaf. Van de zonneboiler weet ik dat hoe groter het voorraadvat hoe beter.

Als ik in de toekomst vloerverwarming wil plaatsen is dit dan nog mogelijk of moet ik hier vantevoren rekening mee houden met aanschaf?

We hebben a.s. donderdag een adviesgesprek met onze huis cv-installateur, maar wil er niet helemaal blank ingaan :D

Het merk wat de huisindtallateur draagt is Nefit.

Ben benieuwd naar de reacties

groet gregory
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • No Hands

  • #3
  Een zonneboiler is een installatie waar het nut niet helemaal van bewezen is. In de zomer heb je, zelfs op het oosten, vreselijk veel warm water maar je hebt in de winter vreselijk veel warm water nodig.
  Stoken, langer douchen, warmer douchen etc.
  Maar in de winter heb je nauwelijks warm water van een zonneboiler.

  Jammer dat mensen met vragen over een zonneboiler weggestuurd worden, het hele land wordt er mee volgezet, daar komen toch al meer vragen over en er zou toch bij de klussers ook meer kennis over moeten ontstaan.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Het nut, zeker wel. Maar het moet allemaal economisch verantwoord zijn en dan vraag ik het me ook af. Zo'n installatie kost een paar centen.

  Wij zijn met twee in de zomer gebruiken wij 3m3 gas in de week. Heet water en koken gaat elektrisch.
  Onze woning staat wat de zon betreft gunstig, zodra deze gaat schijnen hoeft de CV nog maar weinig te doen.
  Krijg je weinig warmte van de zon binnen en de collector krijgt vol vermogen van de zon kan in me voorstellen dat je wat het CV gedeelte betreft een veel beter rendement draait.
  De weken vanaf Juni tot tot eind September zou ik 100% zeker gratis warm water hebben.
   

  Marcn88

  • #5
  Gewoon een boilernemen met meerdere spiralen en dan ook op de cv aansluiten voor cv ondersteuning en dan met ltv gaat dit perfect kun je je gaskosten cker nog een stuk omlaag brengen en word de tvt ook een stuk korter
   

  Gorp

  Specialist Verwarming
  • #6
  Het nut van een zonneboiler is wel degelijk bewezen.
  Is rendementstechnisch gezien aantrekkelijker dan PV-panelen.

  Indien je een goed berekende en geplaatste installatie hebt, heb je zelfs in de winter(zon) volop rendement van je zonneboiler.

  Ik heb zelf een niet al te grote installatie (2-110).
  Indien de zon daar in de winter een uurtje of 2 op staat, gaat mijn boiler probleemloos naar 45-55 graden.(110ltr water dus van 50 gr)

  Echt een aanrader, indien de mogelijkheden er zijn!!

  suc6
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu