Zolder indelen icm vliering

Hsnoeijers

 • #1
Wij zijn voornemens onze zolder te gaan indelen om een washok, inloopkast en slaapkamer te creëren. Het plan is om de muren van ytong van 10cm dik te maken, zodat deze muren de vliering kunnen dragen.

Hieronder een aantal illustraties.


De balken zullen aan het binnenspouwblad gemaakt worden door middel van balkdragers. Balken zijn 200x75.H.o.h. 60,5 genomen (max 61 aangeraden geloof ik). Hierdoor ligt wel 1 drager op een latei. Ik heb daar nu die donkere tussen balken voor ingetekend. Is dat nodig? Of kan dat prima op de latei rusten? En daarbij de vraag: wat voor een latei? Een ytong latei van 100x20x10? (10 overstek 80 deur 10 overstek)

Het deel boven de trap dient ook nog dichtgemaakt te worden. De balken in 1 geheel (+/- 5,40m) krijg ik niet naar boven, dus dit moeten aparte balken worden. Dwars op de 2 ytong muren balken leggen? Aan de rechterzijde (zie ander plaatje) komt een raam, maar deze is 40 breed en kunnen we eventueel schuiven zodat deze niet onder een balk terecht komt.De ruimte direct rechts van de trap willen we boven open laten. Dit wordt de ingang naar de vliering, en hier hangt ook de ketel etc, maar allerlei leidingen welke naar boven door het dak gaan. Hier staat ook de wasmachine/wasdroger.De linker deur wordt de inloopkast (80 breed) met een loftdeur, de rechterdeur ingang naar de wasruimte (doorgang 70 breed).

Is ytong van 10cm voldoende? En de hele muur uit 1 stuk maken en daarbij de delen in verband leggen? Of ieder muur "los" en veerankers gebruiken?

De kap loopt rond en is afgewerkt met houten platen. Zie ter illustratie nog onderstaand plaatje.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je hebt het al aardig uitgewerkt. Maar ik mis om te beginnen of de verdiepingsvloer geschikt is om dragende wanden op te zetten :?:
   

  Hsnoeijers

  • #3
  De verdiepingsvloer van de 1e verdieping is hetzelfde opgebouwd als van de 2e. Op de 1e verdieping zijn ook achteraf de wanden geplaatst. Ik ben er dus vanuit gegaan dat dit moet kunnen.

  Het zijn vloeren van breedplaten met een totale dikte van 25cm.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als de wanden op de 1e achteraf zijn geplaatst, zijn dit dus geen dragende wanden. En elke vloer is anders. Je kan er dus vanuit gaan dat op de 2e verdiepingsvloer niet gerekend is met dragende wanden. De eerste stap is hier dus om een constructeur te raadplegen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu