Hoge (>4 m) zolder indelen

DJ834

 • #1
Een vraag voor de doorgewinterde klussers.
In ons huis zit een zolderstudio die we tot twee kamers van 2,5 x 6,5 en 2,0 x 2,5 willen omtoveren.
Het is nu een grote open ruimte van ca. 6,5 x 4,5 meter incl. trap.
Het enige probleem is dat er een lessenaarsdak op zit dat aan de ene zijde bijna 3 meter hoog is en oploopt tot ruim 4 meter aan de andere zijde. Omdat de ramen tot ruim 3 meter hoogte zitten zal ook een verlaagd plafond relatief hoog zijn. In het verleden in een ander huis wel eens een scheidingswand geplaats met aluminiumprofielen en gipsplaten. We zitten daar nu ook weer aan te denken, maar we vragen ons af of dat wat de hoogte betreft wel kan? Zijn er inmiddels andere/betere alternatieven?
Wellicht handig om te melden dat de vloer van beton is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Geus

  • #2
  Ik ben geen expert, maar volgens mij hoeft de hoogte van je ramen niet bepalend te zijn. Je kan best een lager plafond installeren, waarbij je bij de ramen een soort koofconstructie maakt. Voordeel daarvan is dat je niet meer dan de standaardhoogte (2,60) wandplaten nodig hebt.
  Ik weet niet wat je precies wilt met de ruimtes, maar ik zou denken aan een verlaagd plafond/vloer, zodat je een bruikbare vliering krijgt. Dan zijn de kamers ook goedkoper warm te stoken en is de vliering ook een extra buffer tegen warmte/ kou van het dak.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Een wand kan best tot 4m hoog worden. Je moet hooguit zwaardere profielen gebruiken. Of dat in metal stut kan weet ik niet, maar met hout 2x3tjes of 2x4tjes kan het wel.

  Wil je een verlaagd plafond, een vliering of liever open tot de nok?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu