Zolder indeling maken/ wanden + plafond met vlizo

Erwinklusser

  • #1
Hallo,

Ik heb een nieuwbouwhuis met daarop zo'n betimmerd kant-en-klaar dak. Ook een dakkapel. Nu heb ik een plan uitgetekend om op zolder een slaapkamer, badkamer en inloopkast te maken.
De ruimte is ca. 8 * 6 meter, dus groot genoeg. Het plafond is 4,4 meter hoog in de nok, dus op de zolder zal dus ook nog een tussenvloer/ plafond met vlizo gemaakt moeten worden. Het handigst leek het mij om de muren direct dragend te maken, dus Ytong 10 cm. Dan kan het plafond daarop steunen. Een andere optie zou zijn om met houtconstructie te werken en dan eerst het plafond te realiseren..

Wie heeft tips hoe dit het beste uitgevoerd kan worden en welke volgorde nu het handigste is. Als iemand mij beter kan helpen als hij een tekening en wat foto's heeft stuur ik die graag naar je toe per email.

Alvast bedankt!

Erwin
 

Erwinklusser

  • #2
 

Pepjo

  • #3
Erwinklusser schreef:
Het plafond is 4,4 meter hoog in de nok, dus op de zolder zal dus ook nog een tussenvloer/ plafond met vlizo gemaakt moeten worden.
Deze redenering begrijp ik niet helemaal.
Het is toch juist leuk om een beetje een hoog plafond te hebben ?

Gewoon muren zetten tot aan het dak, lijkt me.
 

Erwinklusser

  • #4
Een hoog plafond is ook wel leuk, maar niet praktisch in dit geval. Er komt bijvoorbeeld ook een doucheruimte die ik aan wil sluiten op het mechanische ventilatie systeem van het huis. Dit kan ik dan mooi op de vliering aanleggen, staat mooier. Verder is de ruimte boven het plafond groot genoeg om als bergruimte voor de kerst-rommel en dergelijken gebruikt te worden.
De ventilator zit rechts bovenin in het plaatje.
 

Kloek77

  • #5
Erwinklusser schreef:
Het handigst leek het mij om de muren direct dragend te maken, dus Ytong 10 cm. Dan kan het plafond daarop steunen. Een andere optie zou zijn om met houtconstructie te werken en dan eerst het plafond te realiseren
De eerste optie lijkt me beter, tenzij u de houtconstructie goed dragend op de vloer gaat maken.
Anders hangt de nieuwe zolder in het dak dat daar vast niet op gemaakt is.
 

Erwinklusser

  • #6
Kloek 77,

Ik ben het helemaal met jou eens. Een paar huizen verderop heeft iemand dus zijn plafond bevestigd aan de betimmering van de zolder. Dit lijkt ook mij een slechte optie. Daarom denk ik aan inderdaad een 2-tal spanten vanaf de grond en verder ondersteuning aan de muren.

topic gaat hier verder:
Toilet afvoer 75 mm genoeg?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu