Zijn deze radiatorkranen waterzijdig in te regelen?

Juul..

  • #1
Beste klussers,

Sinds een half jaar de CV-installatie voor een groot gedeelte opnieuw aan laten leggen, en uitgevoerd met HW evohome (modulerend). Op sommige plekken hebben we de oude radiatoren gespoten en teruggeplaatst (en voorzien van HR92 radiatorknoppen), maar wel voorzien van nieuwe kranen (merk HM). Ik zou nu graag willen weten of ik deze wel waterzijdig in kan regelen. De grootste 6-kant van de foto is denk ik het gehele binnenwerk, als ik daaraan ga draaien begint het water te spuiten? Het kleinere 6-kant stuk lijkt me ook draaibaar en dat zou het inregel stuk kunnen zijn, maar wanneer ik op internet kijk zie ik overal dat hier nummers op staan, bijvoorbeeld 1 t/m 6 om het debiet te kunnen regelen. Hier staat dat niet op, staan enkel een paar onverklaarbare karakters op (links H 3 en rechts 1 7). Wie kan mij helpen?

IMG_4727.jpeg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Stel dat je ze regelbaar zijn, weet je dan op welke Kv waarde, volgens de grafiek van deze kraan, je ze in moet stellen?
 

Juul..

  • #3
Dat is de volgende stap, dat hoef ik niet uit te gaan zoeken als mijn knoppen toch niet regelbaar zijn. Jouw titel suggereerd dat je het antwoord weet, wil je dat dan ook geven? :)
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
De Kvv waarde die je instelt op het ventiel moet berekend worden.
Voor deze berekening is de pompgrafiek nodig, de vermogens per radiator,
de leidingloop, de leiding diameters en als je dat allemaal hebt dan kun je daarmee
berekenen welk drukverschil er over de ventielen ingeregeld moet worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu