Hoe oud zijn deze thermostaat/radiatorknoppen?

Amara

  • #1
Hey beste mensen,

Wat een fijn forum om te vinden!

In 2016 ben ik in een woning komen wonen, ik huur het direct bij eigenaar, en omdat er laatst iets met de thermostaatknop in de woonkamer is gebeurd is deze met pijn en moeite vervangen. Al jaren geen last van gehad maar van de een op de andere dag, wel met gewoon rustig draaien, is het pinnetje helemaal vast komen te zitten en kreeg geen enkele monteur hem eruit. Omdat het blokverwarming is hier heeft de VVE een monteur langsgestuurd die buizen bevroren heeft zodat er zodoende een nieuwe knop opgezet kon worden.

Het was me wel opgevallen (en ook door meerdere monteurs die hier naar het probleem zijn komen kijken verteld) dat de knoppen al wel ouder zijn. Na wat rondvragen op het blok hier schijnen meerdere mensen er wel last van te hebben. Ik heb een mix van Danfoss knoppen en Herz in huis.

Daarom begon ik me sterk af te vragen, hoe oud zijn deze knoppen? Of ongeveer? En is het verstandig om de rest ook te vervangen/op de schop te nemen nu het nodig bleek te zijn in de woonkamer? Omdat de huidige VVE hier vrij nieuw is kunnen ze het mij niet vertellen en dacht ik misschien hebben jullie het verlossende antwoord. Foto's van de oude knoppen en ook de volledig nieuwe Herz knop zijn bijgevoegd. :)

Liefs,

Amara

Danfoss_Oud2.jpg Danfoss_Oud.jpg Herz_Oud.jpg Herz_Nieuw.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De ronde knoppen zitten hier ook in ons appartement van 22 jaar oud.
En die werken nog steeds perfect.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Deze knoppen en kranen kunnen zeker al 30 jaar oud zijn.
Als het mijn woning zou zijn dan zou ik ze direct vervangen, maar dat is voor mij wat makkelijker.
Bij blokverwarming is dat zeker veel lastiger en bevriezen zou ik zelf niet meer doen, het risico is te groot.

Het probleem zit dan ook meestal niet in de knoppen maar in de kranen zelf. Het pinnetje blijft dan hangen.
 

Amara

  • #4
Heel erg bedankt voor de reacties!

@Ronny
Inderdaad blokverwarming en wat lastiger! Het zou fijn zijn het toch allemaal vervangen te kunnen krijgen, ik zal eens verder informeren eventueel bij VVE. Dankjewel! :)
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
Je hoeft helemaal niks af te tappen, ik gebruik speciaal gereedschap van danfoss om onderdruk het binnenwerk te vervangen. Is in aanschaf wat duurder maat qua tijd snel terugverdiend.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Klopt, maar ik zou deze kranen zelf niet meer willen, de problemen komen steeds terug.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Strict formeel genomen ben je geen partij richting de VVE, je bent immers geen eigenaar van het appartement. Voor jouw is de eigenaar/verhuurder het aanspreekpunt, die kan het op zijn beurt aankaarten bij de VVE.

Maar goed, het lijkt erop dat ervoor wordt gekozen om enkel defecte kranen te vervangen. Mocht het noodzakelijk zijn om alle kranen te vervangen, dan zal de vergadering van de VVE daar waarschijnlijk een besluit over moeten nemen.

Je zou de eigenaar/verhuurder kunnen vragen om het probleem onder de aandacht te brengen bijd e VVE.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu