Zelf raamkozijn vervangen

Timmeh

 • #1
Beste lezer,

Graag zou ik mijn (rotte) houten raamkozijn vervangen voor een kunststof kozijn. Hoewel ik dit nog nooit eerder heb gedaan, verwacht ik er samen met een handige klusser wel uit te komen. Ik ben nu nog in de fase van informatie verzamelen, maar zit met een vraag waar ik niet uit kom. Op onderstaande afbeelding is de bestaande situatie te zien: een houten kozijn in een steense muur (huis ongeveer 100 jaar oud, geen spouwmuur, wel voorzetwand van binnenuit met kleine luchtspouw).

Waar ik mee zit is de groene (met wit) versiering boven het houten kozijn, onder de "verticale" bakstenen. Ik weet niet wat voor materiaal dit is en vraag mij af of dit blijft zitten wanneer ik het houten kozijn verwijder. En of het dan ook stevig genoeg is om een stelkozijn aan te bevestigen waar aan het kunststof kozijn (met aanslag) bevestigd zal worden. Wie weet hier wat vanaf?

Met vriendelijke groet,

Tim

P.S. ik weet dat ik alleen de rotte onderdorpel zou kunnen vervangen, maar gezien het enkelglas en de onhandige manier van scharnieren van het grote raamvlak (scharnieren hebben horizontale as halverwege het raamvlak) wil ik dit in zijn geheel vervangen voor een nieuw kozijn met draaikiepraam.

Raamkozijn.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Dat witte stukje op je kozijn is gestucadoord metselwerk wat op het kozijn draagt. Daar zul je een paneeltje in moeten maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu