Zelf kunststof raamkozijnen wrappen

muddyfox

  • #1
Beste forumleden,

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met het zelf wrappen van kunststof kozijnen. Ik ben bezig met de renovatie van een jaren '60 woning. De vorige eigenaar heeft de oorspronkelijke kozijnen vervangen voor kunststof exemplaren. De kozijnen zijn an sich nog heel goed en overal voorzien van HR++ glas. Probleem is dat er op de draai/kiep-ramen een roodbruine houtnerf-folie is aangebracht. Dat geeft het geheel een erg ouderwetse look en het huis valt erg uit de toon in vergelijking met de buren (het is een rijtjeswoning). De overige delen van de kozijnen zijn gewoon wit.

Nu heb ik er over zitten denken om de kozijnen te gaan schilderen, maar een nieuwe folie lijkt me eigenlijk een betere en duurzamere optie. Daarom ben ik benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met het zelf aanbrengen van dit soort folies (bijv. Renolit of Avery Facade) en of dat een beetje te doen was. Ik heb verschillende webwinkels gevonden waar de folie te bestellen is (bijv. reclame niet toegestaan - mod) maar ik kan er verder relatief weinig over vinden. In de YouTube-filmpjes die erover beschikbaar zijn ziet het er vrij eenvoudig uit. Kwestie van ontvetten, eventuele beschadigingen of oneffenheden voorzichtig wegschuren, folie zorgvuldig aanbrengen en netjes de restanten wegsnijden.

Iemand die dit wel eens zelf heeft gedaan? Is het een beetje te doen of valt het in de praktijk erg tegen? Het gaat om relatief kleine rechttoe-rechtaan raamkozijnen zonder opstaande randjes of andere moeilijkheden. Ik ben van plan alleen de draai/kiepramen aan te pakken en de rest lekker te laten zoals het is. Dus als het te doen is zou ik mijn huis met +/- 150 euro aan materiaalkosten en wat geduld een véle betere smoel kunnen geven.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zelf niet aan beginnen. Zelfs de producenten van kozijnen besteden dit werk uit. En niet voor niets.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu