Kunststof kozijnen zelf monteren

Piccolina

  • #1
Graag vraag ik meningen-ervaringen of het lastig is of niet echt moeilijk zelf kunststof kozijnen monteren.
Mijn man en schoonvader hebben 2 rechte handen en hebben huis verbouwd voor ons maar nooit kozijnen geplaatst.

Waar moet je opletten met het werk
Hoe moet je het buitenaf afwerken (dat is dan mijn grootste vraag) want het is 2e verd. en kozijnen gaan zij dan binnen uit plaatsen, daarna glas erin.
is het voldoende om het met schroeven vastzetten, ankers en dan met harde schuim binnenin dicht maken. Of moeten we nog buiten kitten

ook vraag over afmetingen: als we buiten onze huidige hout kozijnen meten en deze maten doorgeven: komt het dan meestaal goed of moet je rekening houden met de werking (uitzetten van kozijnen bij vocht)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Vraag bij de leverancier of er nog garantie op de kozijnen zit als je ze zelf plaatst. Dan weet je waarschijnlijk meteen het antwoord op je vraag ;)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als er bedrijven bestaam die jullie ondersteunen zou ik daar eens gaan buurten.
Die firma zou dan in ieder geval het kozijn kunnen opmeten dan kan je daarmee niet de fout ingaan.
Een kunststof kozijn zal door vocht niet uitzetten. De uitzetting van een kunststof kozijn is iets hoger dan een houten. Ook dat fenomeen los je op als een specialist het kozijn opmeet.
Waarom zet je geen stelling werkt toch veel prettiger je staat elkaar in de weg als je van binnenuit gaat werken.
 

Piccolina

  • #4
We wonen op 2e verd dus moeten steigers komen en elke kunststof kozijnen leveranciers zei zelf dat zij nooit plaatsen kozijnen met steigers: want eerste doen zij het dan binnen en dan naar buiten en dan naar binnen trekken> vast maken> glas er in.

Natuurlijk op de montage zit dan geen garantie: wel op kozijn zelf en sluit werk (minst het goed geplaatst is) > dat ze ons iemand van die kozijnen goede kwaliteit levert. Hij kan dan ook zei die het gewoon bestellen of we kunnen goedkopere kiezen online te bestellen en dan zelf monteren.

Maar hij gaat natuurlijk niet bij ons staan zeggen hoe het moet etc. Hij ze dat het vrij makkelijk is maar je moet rekening houden met uitzetting van de glas of openslaande raam als je niet op goede plakken ankers zet dan kan die niet goed sluiten.

Ik wacht nog steeds aantal offertes van en als montage 200-250 euro per raam is dan wil ik het wel nog door hun laten doen hoor, maar meer lijkt mij erg duur voor paar uurtjes werk...
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Om hoeveel kozijnen gaat het? Ik werk zelf bij een profiel-leverancier, en wij leveren dus aan kozijnfabrikanten die niet alles zelf plaatsen. Ik stuur wel even een PB, want merknamen mogen niet op het forum geplaatst worden.
 

Tiho

  • #6
Hebben die mensen ook gezegt hoe ze het glas eruit halen indien de glaslatten buiten zitten? Lijkt me met een groot raam niet echt handig van binnenuit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu