Zelf garagevloer maken

DHZ046

 • #1
Beste klussers,

Ik ben op het moment bezig een garage te renoveren althans een nieuwe vloer moet erin. Ik wil hier de beton als vloer aanhouden dus niet betegelen of dergelijke. De voorgaande vloer was ongewapend +/- 8cm beton. Er is om en nabij 60 cm diep afgegraven. Er zijn een paar bijkomstigheden. In de garage zit een smeerput welke ik wil behouden. Bij het uitgraven ben ik een hele fundering van een oude stal? tegen gekomen. Deze zit zodanig diep en is zo sterk dat ik deze wil laten zitten. Het betreft hier een volledig gemetselde bak met daarbinnen betonnen vloer.

Gezien de diepte waar ik nu op zit weet ik niet of een enkele laag matten genoeg is. Moet ik niet een laag cobblestones plaatsen met daarop matten met daarop weer cobblestones en een laag matten?

Mijn idee is dus om zodra alles is uitgegraven. Het geheel met 10cm zand op te hogen, cobblestones waar de matten op rusten en vol storten. Ik wil de oude stal fundering hierin mee nemen en gewoon "overgieten".

Ten slotte vraag ik mij af of ik hiervoor wel een bekisting moet maken? Ik ga er vanuit dat in dit geval de bekisting eerder als gemak bij het rijen dient en niet noodzakelijk is voor deze betonvloer.
garage 1.jpg
garage 2.jpg
garage 3.jpg
garage 4.jpg
garage 5.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Reken ik goed als ik uitkom een een dikte van 50cm beton?
  (60 cm - 10 zand)
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #3
  50 centimeter beton is wel heel veel. Ik neem niet aan dat je Sherman tanks in je garage gaat stallen.

  Ik zou zelf eerst de boel ophogen. Of als je de vloer geisoleerd wilt maken kun je ook eerst een dikke laag schuimbeton laten storten en daaroverheen de vloer zelf. Schuimbeton heeft een Rc waarde van ongeveer 1 per 10 cm dikte, dus met een laag van 35 cm krijg je een Rc van 3,5 en voldoe je direct aan de norm van het bouwbesluit voor nieuwbouw.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu