Zanussi ZTE 260 droger stopt er steeds mee

Rayv123

  • #1
Hello,

ik heb sinds december een Zanussi ZTE 260 droger. Hij staat op de wasmachine in de badkamer en ze zitten samen op hetzelfde stopcontact op dezelfde groep.De een draait niet zonder dat de ander uitstaat.
Nu heeft ie de eerste paar maanden goed gewerkt maar sinds een paar weken hapert ie. Elke keer als we hem aanzetten is het maar de vraag of ie überhaupt begint.
Er is een een rijtje lampjes van boven naar beneden:

Drogen
Afkoelen
Einde programma
Pluizenfilters
Waterhouder
Condensor

Soms blijft ie maar gewoon op het eerste lampje staan en hoor je hem intern wat "klikken", alsof ie aan het schakelen is maar hij doet niks.
Heel af en toe dan gaat ie wel verder maar dan houdt ie na een paar minuten op. Zoals normaal draait ie en dan stopt ie even en gaat ie weer verder. Maar nu gaat ie na 6 minuten wachten nog niet verder. Nu gaat ie eigenlijk helemaal niet meer verder en blijft ie op het eerste lampje staan.
Ik heb alles schoongemaakt, pluizen, water, condensator etc.. maar niks lijkt te helpen. Er was een glimp van hoop toen ik de droger resette maar toch stopte hij op een gegeven moment weer.
Ik heb hem ook een keer de nacht aan laten staan in de hoop dat ie zijn programma af zou maken maar ik werd wakker met een rij knipperende LED-jes en telkens 4 piepjes achter elkaar. Er zit soms wel wat water in de bak en wat pluis maar hij niks af.
Misschien nog wat bruikbare info is dat ik de trommel handmatig kan ronddraaien en dat ik met de wasmachine uit het stopcontact (ze staan nooit tegelijkertijd aan) nog steeds met een haperende droger zit.

Weet iemand iets?

Alvast bedankt

Raymond
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
AEG/Marijnen/Zanker/Zanussi/Electrolux: het typenummer én de PNC code (product-nummer) vermelden.
 

Rayv123

  • #3
Het typenummer is de ZTE-260 en de PNC is 91609372102

Thankx
 

Henny

  • #4
Foutcode 41, 42 en 43 wijst op een storing in het deurrelais of in de electronic print.

Je kan om te beginnen de electronic print eens visueel inspecteren.
 

Rayv123

  • #5
Ik ga hem niet zelf openschroeven want ik heb daar echt geen verstand van. Er komt al een monteur langs dus hopelijk kan hij het fixen. In ieder geval bedankt!
 

Henny

  • #6
Laat, na het bezoek van de monteur, nog even weten waar de
storing door veroorzaakt was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu