zanussi tcs 665 wasdroger motor draait kort

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn wasdroger vertoont het volgende probleem: Als hij aan gaat draait hij kort. Daarna gaat de verwarming aan (heb ik gecontroleerd). Daarna behoort hij weer te gaan draaien. Dit doet hij niet. Het verwarmingselement wordt ondertussen loeiheet maar de motor gaat niet draaien. De motor aansturing is het niet want hij draait in het begin even kort. (doet hij normaal ook altijd).

Is er iemand die mij verder kan helpen????
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste Edwin, dat dat element erg heet wordt is begrijpelijk, want veel (de meeste, witgoedmonteur?) droogtrommels hebben de ventilator en de aandrijving van de trommel gecombineerd. Draait de trommel niet dan wordt er geen lucht geblazen en wordt het element heet. De motor van een droogtrommel heeft vaak twee schakelmogelijkheden, één bij aanloop (wikkelingen parallel met condensator ertussen) en één bij normaal draaien (wikkelingen in serie, met condensator parallel met een van de wikkelingen). Het kan dus wel degelijk zijn dat de aansturing defect is, de motor lijkt me minder waarschijnlijk, omdat hij wel draait. Ook zou het kunnen zijn dat de trommel erg zwaar draait, waardoor hij alleen in de sterkere aanloop(-schakeling) een beetje op gang komt . Dat zou bijv. kunnen komen door defecte lagers of iets tussen de trommel en de buitenkant.

Allemaal redenatie, lijkt dit een beetje, witgoedmonteur?
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het zou kunnen zijn dat de aanloppcondensator defect is, deze bevind zich onderin bij de motor (een aluminium of wiite "koker"met 2 draden erop) en moet 9 microfahrad zijn. Een andere mogelijkheid is een defecte electronic. Er moet afwisselend een spanning staan op de electronicaansluitingen tussen N7-1 en N7-7 voor linksom en N7-4 en N7-7 voor rechtsom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu