Zanussi koelkast ZFD 19/5-R wordt niet koud

Kamal

  • #1
Beste mensen,
Ik heb eergisteren een tweedehandse Zanussi koelkast ZFD 19/5-R koelkast/vriesvak combinatie gekocht. Nu heb ik 'm gisteravond aangesloten en ik nam vanavochtend een kijkje en hij doet het nog steeds niet. De vriesvak is wel een beetje koud, maar het koelkastgedeelte totaal niet. Ik heb er net een paar flessen in gedaan met lauw water omdat ik ergens heb gelezen dat je dat moet doen zodat het apparaat warmte daarvan kan onttrekken. Moet ik nog langer wachten? Want volgens mij hoort de vriesvak het gewoon te doen (i could be wrong here).

Tijdens het transport lag hij horizontaal, maar ik heb 'm vervolgens een dag verticaal laten staan zodat de vloeistoffen binnenin de koelkast zich op de juist plek kunnen bevinden. De koelkast staat ook onder een raam, misschien is het daardoor te koud? Daarnaast heb ik 'm een beetje tegen de grond aan gestoot toen ik 'm neerlegde, misschien kan dat ook invloed hebben gehad?

bij voorbaat dank voor jullie reacties.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Indien je een gebruikte koelkast of koelcombinatie niet rechtop vervoert, loop je kans dat de olie uit de compressor in de koelleidingen loopt en de boel daardoor verstopt. Dat is helaas niet te repareren, reparatie zou dan duurder worden dan een gloednieuwe koelcombinatie. :(

Goede kans dat dat hier het geval is.
Of hij was al niet goed, maar dat is niet meer te bewijzen...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu