Beste allemaal,
In mijn keuken wil ik een aanrechtblad van composiet afzagen. Hoe doe ik dat?
Ik ga er vanuit, dat het het best met een haakse slijper kan, of kan dat beter anders? En als ik een slijper koop, wat is dan de overweging bij 115 of 125 millimeter? Welk soort slijpschijven zou ik moeten gebruiken voor composiet? En moet het een slijper zijn met variabel toerental omdat de zaagsnelheid niet te hoog moet worden i.v.m. het composietvulmateriaal, of is dat een onzinnige gedachte?
N.B. het blad is een aantal jaren geleden door de toenmalige bewoner zelfstandig in de keuken gebeund, op de meest schrikwekkende manier (o.a. matig tot slecht ondersteund). Erafhalen is professioneel laten zagen is niet echt een optie: dat overleeft het blad niet, maar dat is ook niet meer zinvol gezien de ouderdom en de manier van montage.
In mijn keuken wil ik een aanrechtblad van composiet afzagen. Hoe doe ik dat?
Ik ga er vanuit, dat het het best met een haakse slijper kan, of kan dat beter anders? En als ik een slijper koop, wat is dan de overweging bij 115 of 125 millimeter? Welk soort slijpschijven zou ik moeten gebruiken voor composiet? En moet het een slijper zijn met variabel toerental omdat de zaagsnelheid niet te hoog moet worden i.v.m. het composietvulmateriaal, of is dat een onzinnige gedachte?
N.B. het blad is een aantal jaren geleden door de toenmalige bewoner zelfstandig in de keuken gebeund, op de meest schrikwekkende manier (o.a. matig tot slecht ondersteund). Erafhalen is professioneel laten zagen is niet echt een optie: dat overleeft het blad niet, maar dat is ook niet meer zinvol gezien de ouderdom en de manier van montage.